Otteluennakko:

Alajärvi – Kempele

Perjantaina klo 18 Kitron illassa kohtaavat Alajärvi ja Kempele. Ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä.

Kempeleen Kiri nousi miesten Superpesikseen ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Sarjan alku on ollut nousijalle juuri niin vaikea kuin asiantuntijat povasivatkin, vaikka Kiri onkin pystynyt haastamaan tosissaan vastustajiaan useammassa ottelussa. Seurahistorian avausvoiton joukkue otti kellistämällä varamiehisen Kouvolan jokin aika sitten. Kempeleellä on mukavasti kotiutustehoa, sillä sekä Kimmo Lukkari että Jarmo Viittanen ovat varteenotettavia mörssäreitä. Viiittasella on toistakymmentä kautta kokomusta Superista lähinnä Oulun Lipon paidassa. Noina kausina lyötyjä  juoksuja kertyi nelisen sataa. Lukkari taas on keikkunut Ykköspesiksen lyöjätilaston keulilla useana vuonna. Tehokkain etenijä yhdeksällä tuodulla on joukkueen lukkari Jani Lassila ja kärkkärieksperttinä on alkukaudesta häärinyt 3-polttaja Heikki Savikoski. Paras onnistumisprosentti sen sijaan on Kempeleen joukueesta etenijäjokeri Iiro Åmanilla. Edelliset kolme ottelua joukkue on hävinnyt, kun vastassa ovat olleet Raahe, Kouvola ja Kankaanpää.

Kolme tappiota alla on myös Alajärvellä, joka on joutunut tunnustamaan paremmakseen Sotkamon, Oulun ja Koskenkorvan. Aki Orava on pelannut viime ottelun lukkarina ja se on avannut paikan avauskokoonpanoon Manu Haukkalalle. Vaikeuksista huolimatta Ankkurit ei ole heittänyt kirvestä kaivoon, vaan joukkue on taistellut leijonan lailla. Koskenkorvaa vastaan palkinto oli jo huulilla, mutta lähellä ei lasketa. Lyötyjen juoksujen tilastokärki on odotetusti jokeri Sami Mikkolanaho, joka saa taustatukea kollegaltaan Tuomas Tallbackalta ja Sasu Iivariselta. Etenijäpuolella eninten kiirettä on pitänyt Aki Oravalla. Kärkilyöntien määrä ja paras onnistumisprosentti on erinomaista kautta pelaavalla Petrus Puputilla.

Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä, sillä sarjasysteemi on armoton. Kumpi onnistuu? Tule perjantaina paikalle ja kannusta Ankkurit voittoon! Ottelu alkaa Kitrolla klo 18.00.

Tuomas Tallbacka iski kolme juoksua tiistain ottelussa: Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.