HYVINKÄÄ-ALAJÄRVI 2-0  (5-4, 3-2)

Manu Haukkalan uran ensimmäiset lyödyt ja joukkueen peli-ilme olivat parasta Ankkuri-antia. Sami Mikkolanaho kotiutti kolmesta ja Valtteri Kleemolan lyönti oli myös kepissä. Valitettavasti Tahko oli, lukkarinsa Joni Rytkösen johdolla, kuitenkin piirun edellä ja vei ottelun niukasti nimiinsä.

Manu Haukkala iski uransa ensimmäiset juoksut Pihkalassa! (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Ottelu alkoi Ankkurien osalta maukkaasti, kun Manu Haukkala puhkaisi takakentän tuloksella 1+1 ja siirsi vieraat kahden juoksun johtoon. Nämä olivat myös nuorukaisen uran ensimmäiset lyödyt miesten pääsarjassa. Tahko tuli kuitenkin välittömästi tasoihin, kun jokeri Mikko Mahlamäki puhkaisi takakentän. Toisessa vuorossa Ankkurit rakensi yhden palon ajon, mutta kahdesta yrityksestä ei onnitumisia tullut. Hyvinkään tasoittava oli vahvaa esitystä ja joukkue karkasi hyvillä lyönneillä jo 5-2 johtoon.

Kolmannessa vuorossa Alajärvi ei päässyt hyökkäämään. Hyvinkääläisten rynnistyksen pysäytti Ville Väliaho, jonka vaikeasta syötöstä Teemu Nikkasen lyönti nousi kopiksi ja  kenttä tyhjeni ajolähdössä. Neljännessä vuorossa Ankkurit kehitteli yhden palon ajon, josta Sami Mikkolanaho kotiutti Rami Mäkisen. Samalla lyönnillä syntyi harmittava takapalo kolmoselle, kun Tahkon kakkospuoli ei saanut aikaiseksi polttoheittoa kotiin. Kenttäpesät saatiin kuitenkin täyteen uudelleen ja Väliahon välilyönnillä Antti Pukkinen toi Ankkurit jo juoksun päähän 5-4. Tämän lähemmäksi ei valitettavasti päästy ja Hyvinkää otti avausjakson nimiinsä.

Toisen jakson alkuun Tahko rakensi palottoman ajon, mutta Aki Oravan upea syöksykoppi esti juoksujen synnyn. Valtteri Kleemolan tappoheittoja Väliahon taktinen nostivat taululle loput ristit. Ankkurien avaus lähti yskähdellen liikkeelle, mutta ajolähtö saatiin rakennettua. Mikkolanahon kolmospuolen kupperilla Alajärvi siiryti juoksun johtoon. Vuoro loppui kuitenkin nolosti kopinnostopaloon ja etenijän kuivumiseen kolmoselle. Toiseen vuoroon kotijoukkue täytti kenttäpesät vauhdikkaasti ja jatkuvista ajoista se nappasi yhden juoksun tasoittaen tilanteeksi 1-1. Ankkurien toinen vuoro oli tulokseton, mutta kolmannen alussa Tahko siirtyi Mahlamäen lyönnillä 2-1 johtoon.

Kolmannen vuoron tasoittavalle Alajärvi loi hyvän painostuksen, mutta useasta kotiutustilanteesta vain yksi tuotti tulosta Mikkolanahon iskiessä kotiin Mikael Penninkankaan. Viimeisessä vuorossa Väliaho hoiteli lyöjistä kaksi ensimmäistä paloa, mutta Hyvinkää onnistui täyttämään kenttäpesät. Aikalisän jälkeen Mahlamäki iski jälleen kotijoukkueen johtoon.Tämä jäi myös voittojuoksuksi, sillä Alajärven viimeinen sisävuoro ei juoksuja tuonut.

Palkitut

I Ville Väliaho

II Valtteri Kleemola

Tilastot