Kouran paluu

Alajärven Ankkurien oma kasvatti Tuomas Tallbacka tekee paluun tuttuihin väreihin. Tallbacka ja Ankkurit ovat solmineet 1-vuotisen sopimuksen. Pitkä kierros on päättymässä lyöjätykin palatessa kotimaisemiin. Kokenut jokerimörssäri teki ensiesiintymisensä sinikeltaisissa jo kaudella 2000. Viimeisin Ankkuri-edustus on vuodelta 2006, jolloin Kitrolla pelattiin Ykköspesistä.

tuomas

Tuomas Tallbacka vahvistaa entisestään Ankkurien kovaa kotiutusosastoa.

2000-luvun aikana, Tallbacka on edustanut Superpesiksessä Jyväskylän Kiriä, Kiteen Palloa, Koskenkorvan Urheilijoita ja Seinäjoen JymyJusseja. Urallaan Tallbacka on sivaltanut Superpesiksen runkosarjassa 241 juoksua ja tuo omalla osaamisellaan vahvan lisämausteen joukkueeseen. Kuluneella kaudella jokeritykki liittyi runkosarjan puolivälin tienoilla KoU:n riveihin ja paukutti runkosarjassa 17 ottelussa 19 juoksua.

Miltä tuntuu palata Ankkureihin?
Mukava on tulla takaisin Alajärvelle pelaamaan. 10 vuotta tosiaan on vierähtänyt muualla. Ankkureissa on tehty hyvää työtä ja joukkue on kehittynyt. Pientä pesisbuumiakin on mielestäni näkyvissä. Väki on löytänyt hyvin katsomoon ja tunnelmaa on niin kuin takavuosina. Mielenkiintoista on myös se, että samassa joukkueessa pelaavat nyt Janne Kivipelto ja Sasu Iivarinen. Valmensin poikia, kun he olivat kuusivuotiaita ja aloittelemassa pesisuraansa. Tulevaan kauteen valmistautuminen on jo täydessä käynnissä. Viikon tauon pidin pelien loputtua ja sen jälkeen onkin treenattu koko ajan. Ensimmäinen yhteisleiri on tulevana viikonloppuna, kertoili Tallbacka.

Ensi kesänä Tuomaksen otteita seuratessa  voi jännittää ainakin yhtä tilastoa. Isällä – Ankkuri-legenda, Tuomo Tallbackalla on, tilastokirjan mukaan, runkosarjaotteluissa 17 lyötyä enemmän kuin pojalla.

 

Tuomas Tallbackan pelaajakortti (Lähde: www.pesiksenmaailma.fi)