Miesten Ykköspesiksen kauden avausottelun pelattiin Kitron stadionilla pitkän kaavan mukaan. Ratkaisu nähtiin vasta toisella kotiutuslyöntikilpailussa, jossa Lipon Jonne Luhtavaara onnistui kotiuttamaan Kasperi Salmelan.

Ottelun ensimmäinen jakso oli melko hermostunutta peliä molemmilta joukkueilta ja kentällä nähtiinkin harvinainen kahden palon pesärikko ja lukuisia harhaheittoja. Kolmostilanteita oli molemmilla joukkueilla viisi kappaletta. Oulu siirtyi ensimmäisessä vuorossa johtoon jokeri Aapo Hiltusen kotiutettua Tino Alaspään. Ankkurit vastasi Juho Ihamäen sivaltaessa kotipesään 100%-tehoilla pelanneen jokeri Pyry Alasen. Jakson voittojuoksu lähti Hiltusen mailasta Luhtavaaran edetessä ja myös Ankkurien ulkokentän avustuksella, kun polttoheitto kaarsi melko komeasti lukkari Antti Toivolan yli.

Toisella jaksolla alkoi tilanteita syntyä molemmille joukkueille kovemmalla tahdilla, vaikka itsepintainen tihkusade kasteli miehiä ja mailoja. Ankkurien kärki Elmeri Koivusalmi pelasi mallikkaasti ja Nestori Yli-Sissala ja Tuukka Etula antoivat hyvää taustatukea. Ankkurien ulkopeli oli betonia ja vieraat jäivät toisella jaksolla nollille. Lukkari Antti Toivolan ja etumiesten Ville Keltikankaan ja Lauri Ihamäen yhteistyö tuotti taululle rukseja hyvällä prosentilla. Ankkurien juoksuista vastasivat Juho Ihamäki ja Jami Lassila sekä etenijöinä Vili Siltala ja Alanen.

Supervuorossa Toivola taiteili loistavalla koukkunäpillä Ankkurit johtoon, kun kotiin kirmasi erinomaisen pelin, Ankkurien numerolla kaksi, pelanneen Nestori Yli-Sissalan. Oululaiset vastasivat tasoittavallaan Marko Pelkosen niitatessa kotiin Miika Keski-Petäjän. Enempää juoksuja ei nähty ja voittaja selviteltiin kotiutuslyönneillä.

Viidellä parilla kotijoukkue onnistui kahdesti, kun asialla olivat Ihamäki/Yli-Sissala sekä Toivola/Koivusalmi. Lippo punnersi kuitenkin tasoihin Pelkonen-Hiltunen kaksikon voimin. Toisessa kotiutuskisassa Toivola kotiutti Alasen, mutta se ei riittänyt voittoon asti, kun Oulu taiteili kaksi juoksua.

Palkitut

AA

I Juho Ihamäki

II Antti Toivola

Juho Ihamäki oli loistava mailan varressa ja ottelun jälkeen tuli ansaittu ykköspalkinto kouraan (Kuva: Jani Vuorela)

Antti Toivola pelasi loistavaa lukkaripeliä ja pallokin osui komeasti keskikeppiin. Antti palkittiin pelin jälkeen Ankkurien toiseksi parhaana pelaajana. ( Kuva: Jani Vuorela)