Ankkurit palasi voittokantaan!

Otteluraportti

Alajärvi – Kankaanpää  2-0 (7-4, 4-1)

Ankkurit oli, varsinkin sisäpelissä, kuskin paikalla koko ottelun ajan ja otti todella tärkeän kolmen pisteen voiton. Illan ehdoton hahmo oli lyöjäjokeri Tuomas Tallbacka, joka kotiutti ottelussa kuudesti. Kotijoukkessa onnistujia oli laajalla rintamalla. Petrus Puputti meni kentälle mainiosti ja Rami Mäkinen esiintyi erinomaisesti jokeripaidassa. Myös Sasu Iivarisen ja Sami Mikkolanahon ruuti oli kuivaa. Ulkopeli tiivistyi ottelun edetessä ja Joni Matintupa sekoitti vastustajan lyöntejä tehokkaasti lukkarin tontilla. Kari Kellokoski kirjautti neljä tuotua juoksua.

 

9

Tuomas Talllbacka ja Toni Nevantakanen punovat juonia seuraavaa tilannetta varten. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

I Jakso

Ankkurit aloitti ottelun sisältä pirteästi, kun Aki Orava paukautti etutilanteessa pallon 3-pesän takaa läpi yhden juoksun arvoisesti. Jatkotilanteen ajolähdöstä 2-0 lukemat taululle laittoi jokeri Tuomas Tallbacka 2-puolen puhkaisullaan. Tuojina olivat Petrus Puputti ja Kari Kellokoski. Myös vierailijoiden aloitus oli tehokas. Kärki teki tilanteen ja Ville-Veikko Olli näpäytti kavennuksen.

Toisessa vuoroparissa kotijoukkue laittoi jälleen kärjestä pesät täyteen ja jokerikaksikko Tuomas Tallbacka- Sami Mikkolanahon käytyä mailassa Ankkurit oli siirtynyt 4-1 johtoon. Kankaanpää rakensi tasoittavallaan kakkoskärjestä palottoman ajon, mutta vasta kolmas kotiuttaja onnistui. Teemu Utusen lyönti karkasi helposti läpi kolmospuolelta ja tilanne kaventui hetkessä lukemiin 4-3.

Kolmannessa vuorossa Ankkureiden tilanne näytti kuivuvan, kun kärkietenijät haavoittuivat. Erinomaisesti jokeripaidassa esiintynyt Rami Mäkinen laittoi pallon kakkoskopparin yli ja eteni suoraan kakkoselle. Toinen jokeri Tallbacka siirsi Mäkisen ensin kolmoselle ja seuraavalla vapaalla lyönnillä kotiin. Maila ajoi tiukasti takaa ja täytti jälleen pesät, mutta Viljo Sillanpää haki kotiutusyritykset takasti kopeiksi.

Viimeisessä vuoroparissa Alajärvi viihtyi sisällä pitkään ja Sasu Iivarisen 3-rajapuhkaisulla ja Mikkolanahon näpillä kotijoukkue siirsi itsensä neljän juoksun karkumatkalle. Viimeisessä sisävuorossaan Mailan takaa-ajo ei onnistunut, sillä jakson loppuluvuiksi jäivät Jukka Lankisen kumuralla lyömä 7-4.

II Jakso

Toisen jakson sisäpelin aloitti Kankaanpää ja se onnistui siirtymään viimeisen lyöjän Petteri Kortelaisen toimesta juoksun johtoon. Ankkurien tasoittava käynnistyi hieman kangerrellen, mutta tilanne saatiin kuitenkin rakennettua. Jokeri Tuomas Tallbackan vahva lyöntivire jatkui, kun hän kotiutti Kari Kellokosken tasoittaen tilanteeksi 1-1.

Toisessa vuorossa Alajärven ulkopeli oli lukkari Joni Matintuvan johdolla todella tiukkaa, eikä Kankaanpää saanut miestä ykköspesää pidemmälle. Ankkurien tasoittavalla Tallabacka jatkoi siitä mihin edellisvuorossa jäi, ja laittoi pallon upealla kakkospesän puhkaisulla maisemaan kahden juoksun arvoisesti. Jatkoa seurasi Rami Mäkisen puhkaistessa kolmospuolen ja vuoronvaihtoon mentiin kotijoukkueen 4-1 johdossa.

Kolmas vuoropari ei lisäjuoksuja tuonut ja viimeisessä vuoroparissa Kankaanpää sai luotua ajotilanteen, mutta Alajärven ulkopeli oli rautaa ja kaikki palot tehtiin kotiin ja jakso Ankkureille 4-1.

Palkitut

I Tuomas Tallbacka

II Sasu Iivarinen

Tilastot

Kuvagallerian kuvat K-Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”43″]