Kovalla työnteolla eteenpäin!

Terve! Sain kunniakseni kirjoittaa jatkoa blogillemme ja ajattelin hieman kertoa kuinka talven harjoittelu on sujunut tähän saakka täällä Alajärvellä. Kirjoitushetkellä eletään hiihtolomaa ja tämä viikko on harjoiteltu pääosin omatoimisesti. Se onkin mahdollistanut hyvin hieman akkujen lataamista. Talvi on harjoittelun puolesta ollut todella tiivis ja varsinkin Alajärvellä asustelevat ovat saaneet paljon hyvää yhteistreeniä upeassa ylipainehallissamme. Leiriviikonloppujakin on ennättänyt olla jo nopean laskuni mukaan kahdeksan. Leireille kerääntyy aina kaikki ulkopaikkakunnillakin asuvat pelaajat, joten ne ovatkin erityisen mukavia, kun koko sakki saadaan kasaan.

Uudet kuviot valmennuksessa ja pelaajistossa ovat tuoneet sopivasti virtaa joukkueen tekemiseen. Paljon on saatu laadukasta lajitreeniä ja Rajalan Tapsa on mahdollistanut monipuolista fysiikkaharjoittelua porukalle. Sekä viikkotreeneissä että leireillä on ollut mukava seurata, kuinka kovalla palolla joukkue harjoittelee. Joukkueessa vallitsee myös todella hyvä henki. Vaikka treeneissä tiikeri palaakin silmässä, niin kopissa ei usein naurulta välty. Nuorisokaartista viimeistään Vili pitää siitä huolen.

Blogi jatkuu kuvan alla..

Hallipeleistä oppia

Pelien makuunkin on jo muutamaan otteeseen päästy. Ne tuovat talven pitkään treenikauteen aina mukavaa vaihtelua ja niissä on hyvä mitata tämänhetkistä tasoa. Peleistä tarttui mukaan roimasti hyvää sekä useat harjoittelemamme asiat saatiin toimimaan jo peliin. Hyvien asioiden lisäksi pelit osoittivat, että paljon on myös vielä petrattavaa. Alajärvellä pelatussa ottelussa oli mukava huomata, kuinka paljon yleisöä oli saapunut seuraamaan otteitamme. 

Kesää kohti

Talven treenikausi ja pelit ovat osoittaneet suuntamme olevan oikea. Kevättä kohden siirryttäessä harjoittelutahti hieman kovenee ja ruvetaan keskittymään entistä enemmän pelillisiin asioihin joukkueen keskuudessa. Oman mausteensa tuo uusi sarja, ykköspesis, josta joukkueen pelaajilla ei liiemmin ole kokemusta. Itsellä viime kesä vierähti Satakunnassa, tarkemmin ottaen Ulvilan Pesä-Veikkojen ykköspesismiehistössä. Viime kesän kokemuksien perusteella pystyn varmasti hieman auttamaan sen suhteen millaisia vastustajia vastaan asettuu.

Vaikka kauden alkuun on vielä hieman reilu kaksi kuukautta, alkaa kesää jo hieman odottamaan. Kitrolla nähdään ensi kesänä nuori, ennakkoluuloton ankkurilauma, jota kannattaa tulla seuraamaan! Yleisön tuki ja kannustus on peleissä aina erityisen tärkeää, joten toivonkin, että kesällä löytyy runsaasti ankkurikannattajia katsomosta.

Joukkueen kevät jatkuu tästä kovalla työnteolla eteenpäin.

Oikein hyvää kevättä jokaiselle Ankkuri-fanille!

-Ville Keltikangas