Alajärvi – Kouvola 0-2 (4-8, 1-6)

Kouvola haki kaikki pisteet Kitrolta vahvan sisäpelinsä turvin. Kotijoukkueen paraimmistoa olivat Sami Mikkolanaho ja Rami Mäkinen. Kun sekä Aki Orava että Niko J Korhonen olivat sivussa, Manu Haukkala ja Santeri Särkinen nousivat kokoonpanoon.

Rami Mäkinen oli Sami Mikkolanaho ohella Ankkurien parhaimpia Kouvolaa vastaan. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Kouvola aloitti ottelun sisältä, mutta Ankkurien ulkopeli toimi Ville Väliahon lukkaroidessa eikä juoksuja nähty. Kotijoukkueen sisävuoro jäi myös tuloksettomaksi ja toiseen vuoroon lähdettiin 0-0 tilanteessa. Toisessa vuorossa KPL laittoi kärjestä pesät täyteen ja kotiutusosasto hoiti tehtävänsä siirtäen vieraat 2-0 johtoon. Välillä kenttä tyhjättiin ja kakkoskärjestä tehtiin uutta tilannetta. Janne Kivipellon kova kotiutuslyönti osui onnettomasti sieppari Santeri Särkistä pään seudulle. Apu oli paikalla alle minuutissa, mutta pelaajan siirtäminen jatkotutkimuksiin otti aikansa ja peli oli pysähdyksissä hyvän tovin. Ensitiedot kertoivat, että Särkinen voi olosuhteisiin nähden hyvin. Ankkurit joutui tekemään vaihdon ja Manu Haukkala tuli mukaan ulkopeliin. Kouvolan pitkän sisävuoron jälkeen se johti 3-0. Tasoittavallaan Ankkurit sai vihdoin ukkoa luukkuun ja Sami Mikkolanahon kahdelle perättäisellä kotiutuksella tilanne kaventui lukemiin 3-2.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit laitto pellit kiinni ja hyydytti vieraiden sisäpelin hienosti. Mutta oma sisävuoro ei lähtenyt käyntiin ja viimeisen vuoron alkaessa tilanne oli edelleen 3-2 Kouvolalle. Siinä vierasjoukkue sai jatkuvan ajon päälle, josta se naputteli hyvillä lyönneillä ja myös kotijoukkueen avustaessa taululle tylyt 8-2 luvut. Rami Mäkinen kaunisteli upealla kakkosrajapuhkaisulla jakson loppuluvuiksi 8-4 Kouvolalle.

Toisen jakson alkuun Alajärvi rakensi palottoman ajon, josta Mikkolanaho iski kakkossaumasta avausjuoksun. Kouvola vastasi välittömästi Toni Laakson ja Sasu Toikan kotiutuksilla ja siirtyi 2-1 johtoon. Toisessa vuorossa juoksuja onnistui tekemään vain Kopla, kun se kasvatti juoksumääränsä viiteen. Tämän jälkeen pelistä katosi suurin yritys ja Kouvolan 2-0 voitto varmistui toisen jakson 6-1 voitolla.