ALAJÄRVI – KOSKENKORVA 2-0 (4-1, 6-1)

Kotijoukkue palasi perinteisempään kokoonpanoon, kun Ville Väliaho oli toipunut pelikuntoon. Henri Heikkisen paikalla nähtiin Ville Keltikangas ja vierailta oli sivussa mm. Juho Toivola. Aiemmin tammikuussa joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa, jonka Ankkurit voitti niukasti 2-1. Tällä kertaa Alajärvi hallitsi molempia jaksoja ja otti täyden pistepotin.

Ville Väliaho nappaa pallon varmasti räpyläänsä.

I JAKSO

Vieraat aloittivat ottelun sisältä, mutta Ankkurien ulkokenttä esti tilanteiden rakentelun. Tasoittavallaan Alajärvi sai tilannetta päälle, mutta tuloksena vain kaksi niukkaa paloa kotipesään. Toisessa vuorossa korvalaiset saivat kärjellään rakennettua ajon, mutta kotijoukkueen ulkopeli kesti hienosti kotiutukset. Sinikeltaisten sisävuoro alkoi kärjestä myös vauhdikkaasti. Kakkostilanteessa Valtteri Kleemola puhkaisi kakkosrajan juoksun arvoisesti. Jatkotilanteessa Sami Mikkolanaho löi pallon väliin ja tilanne muuttui lukemiin 2-0.

Kolmannessa vuorossa vieraat painostivat jälleen kärjestä, mutta Manu Haukkala teki kotiutuslyönneistä varmat palot kotiin. Tasoittavallaan Ankkuri-kärki teki tilanteen ja Mikkolanaho kotiutti Viljo Sillanpään. Välillä kenttäpesät tyhjättiin ja takapesät täyttyivät uudelleen Aki Oravan läpilyönnillä. Syntyneestä tilanteesta Sasu Iivarinen kotiutti komealla saumavedolla Rami Mäkisen. Viimeisessä vuorossa Ankkurit ei käyttänyt tasoittavaansa, sillä Ville-Veikko Ollin lyömä 4-1 kavennus jäi jakson viimeiseksi juoksuksi.

II JAKSO

Alajärven aloitus toiselle jaksolle oli terävä, mutta juoksuihin asti tilanteet eivät johtaneet. Koskenkorvan tasoittava sai Antti Kuusiston takapesät täyttäneellä läpilyönnillä hyvän startin. Antti Pukkinen ja Ville Väliaho tekivät kuitenkin tarvittavat palot. Toisen vuoroparin alkuun Mikkolanaho löysi kakkospuolelta tilaan kahden juoksun arvoisesti siirtäen Ankkurit 2-0 johtoon. KoU:n kakkoskärki täytti pesät heti kättelyssä, mutta Ankkurien ulkopeli esti jälleen juoksujen synnyn.

Kolmannessa vuorossa kotijoukkue siirtyi 3-0 johtoon jälleen Mikkolanahon lyömänä. Jatkoa seurasi Oravan kolmospuolen läpärillä ja Iivarisen raisulla saumavedoilla. Näin viimeiseen vuoroon mentiin Ankkurien 6-0 johtolukemissa. Siinä vuorossa korvalaiset kaunistelivat Juuso Keski-Koukkarin kotiutuksella jakson loppulukemiksi 6-1.

Ankkurien tehomies kotiutuksissa oli Sami Mikkolanaho viidellä lyödyllä. Kaksi lyötyä kirjasivat Aki Orava ja Sasu Iivarinen. Kaksi tuotua puolestaan merkkauttivat itsellään Viljo Sillanpää, Nestori Yli-Sissala ja Rami Mäkinen. Kärkilyönneissä Valtteri Kleemolan yhdeksän oli päivän kovin lukema.

Ankkurien osalta alkusarja on pelattu ja joukkue saalisti kolmesta ottelusta kuusi pistettä. Lohko B:n pelit jatkuvat muiden joukkueiden osalta vielä tällä ja ensi viikolla. Lopputurnauspaikan Imatralle ovat jo varmistaneet Joensuu, Kouvola ja Sotkamo.