OULU- ALAJÄRVI 2-1 (6-5, 1-7, s3-2)

Ankkurit kiihtyi dieselin lailla Raksilassa. Ottelun alku oli kotijoukkueen hallintaa, mutta seuraavaa kuutta vuoroparia vei Alajärvi. Supervuorossa Oulun kolmen juoksun karkumatka piti, kun Ankkurit hölmöili kaksi paloa vaihtotilanteesta. Ankkurien voimamiehiä olivat hyvän ulkopelin pelannut lukkari Ville Väliaho, 1+3 lyönyt ja 5 tuonut Nestori Yli-Sissala, viidesti kotiuttanut Sami Mikkolanaho sekä neljä tuotua kirjanneet Rami Mäkinen ja Viljo Sillanpää.

Nestori-Yli-Sissala pelasi loistavaa sisäpeliä Oulussa ja kirjautti kärkilyöntisarakkeeseen 13/14.  (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Ankkurit joutui jälleen muuttamaan kokoonpanoaan, kun sairastuvalle Aki Oravan ja Henri Heikkisen seuraksi liittyi Kari Kellokoski. Santeri Särkinen nousi pitkästä aikaa pelaavaan yhdeksikköön. Oululla tilanne oli parempi, sillä sairastuvalta ovi kävi oikeaan suuntaan ja Ville-Pekka Jokinen palasi kokoonpanoon.

Ensimmäinen jakso alkoi kotijoukkueen painostuksella ja se teki ensimmäisen juoksunsa Matti Korhosen merkkaamattomalla kupperilla. 2-0 lukemat syntyivät Pekka Hepokankaan lyönnin sirvahdettua räpylästä. Ankkurien vuoro kuivui kakkoskärjen tekemään ajoon, josta tuomittiin estämisen jälkeen kaksi paloa.

Oulu jatkoi toisessa vuorossa hyvää sisäpeliään ja siirtyi sisävuorollaan jo 6-0 johtoon. Yksi lyödyistä oli merkkipaalu, kun Marko Pelkonen iski uransa 500. juoksun.

Ottelun alkun vaisu ulkopeli ei onneksi näkynyt Ankkureilla mailan varressa. Toisen tasoittavalla Nestori Yli-Sissalan yllätyskotiutus toi kotiin Viljo Sillanpään. Ylläriä tarjoili myös Juha Katajisto, jonka kakkosrajanäpillä kotiin tuli Rami Mäkinen. Sami Mikkolanhon välilyönnin jälkeen vuoroa vaihdettiin Oulun 6-3 johtolukemissa.

Kolmas vuoro meni molemmilta joukkueilta ilman juoksuja. Viimeisessä vuorossa Ankkurit lahjoitti Oululle tilanteen heitolla, mutta Ville Väliaho tylsytti kotitukset. Ankkurit painosti tiukasti neljännen tasoittavalla. Kolmen juoksun takaa-ajoasema oli kuitenkin sinikeltaille liikaa ja jaksovoitto kirjattiin Mikkolanahon ja Riku Niemen kotiutusten jälkeen Lippo-Pesikselle juoksuin 6-5.

Toisella jakson alkuun nähtiin todella hämmentävä tilanne, kun Yli-Sissala löi 1-3 tilanteessa vaihtolyönniksi keskipompun. Lyönti livahti kuitenkin takaa läpi ja Yli-Sissala kiersi uransa ensimmäisen kunnarin ja Ankkurit siirtyi 3-0 johtoon. Jatkossa Sasu Iivarinen paukautti pallon vielä väliin ja Oulu tuli sisään 4-0-tilanteessa.

Kotijoukkueen kavennettua juoksulla tuli Alajärvi hyvällä ilmeellä myös toiseen vuoropariin. Ensin Mikkolanaho iski pallon väliin kolmospuolelle ja Mäkisen tuotua harhalla oli Oulu vuorostaan viisi juoksua perässä. Loppujaksolla ei ihmeitä sisällä nähty, sillä Väliaho piti Oulun lyöjät tiukasti kurissa. Toisen jakson loppulukemat toi harhaheitolla Yli-Sissala.

Supervuorossa Oulu aloitti todella vahvasti, kun Matti Korhonen löi kahdelle välilyönnillä oululaiset 2-0 johtoon. Pelkosen pussarin jälkeen kotijoukkue johti jo 3-0. Mikkolanaho nosti Ankkurit vielä mukaan iskemällä peräkkäin kaksi juoksua kakkossaumasta. Yhdellä palolla etutilanteen purku koitui kuitenkin Ankkuren kohtaloksi. Siinä vaihtolyönti lipsahti suoraan kakkospesään kahden palon arvoisesti ja Oulu nappasi voiton ja kaksi pistettä.