ALAJÄRVI – IMATRA 1-2s (2-5, 5-4, 0-4)

Alajärvellä sää helli katsojia ja pelaajia auttoi lyöntipelissä mukava sivumyötäinen. Hyvän kelin myötä nähtiinkin ajoittain komeita lyöntejä. Syöttötuomarin matala linja vaikeutti osaltaan sisäpeliä ja IPV:n Ville Liukku osasi hyödyntää sen tehokkaasti.

I Jakso

Alajärvi aloitti ottelun sisältä tehokkaasti, kun Antti Pukkinen pompotti heti kärkeen pesät täyteen, mutta vielä tästä ei juoksutili auennut. Kenttä tyhjättiin välillä, mutta uusikaan ajo ei avausjuoksua tuottanut kotiutusten leijaillessa kopeiksi. Myös Imatra teki ensimmäisessä lyöntivuorossa hyvin tilannetta ja harhaheiton avustuksella se siirtyi johtoon. Ankkurit teki toisessakin vuorossa Aki Oravan johdolla tilanteen, mutta juoksujen teko ei onnistunut. IPV painosti tasoittavallaan, mutta Ville Väliaho uunotti ajotilanteesta kolme paloa kerralla.

Kolmannessa vuorossa Manu Haukkala lähti auraamaan ja Rami Mäkisen kolmospuolen läpärillä hän eteni suoraan ykköseltä kotiin tasoittaen tilanteen. Imatra vastasi Jussi Hurkaisen 1+2 tuottaneella läpärillä, jolla vieraat siirtyivät 1-4 johtoon. Pitkän sisävuoron jälkeen vieraat johtivat jo ratkaisevasti 1-5. Väliahon 2-5 kavennus viimeisessä vuorossa oli kotijoukkueelle laiha lohtu.

II Jakso

Toisen jakson aloitti sisältä vierasjoukkue, muuta Valtteri Kleemolan upea ulkopelisuoritus päätti vuoron lyhyeen. Ankkurit rakensi Oravan toimesta kahden palon ajolähdön, josta Mikkolanaho laittoi pallon vastustamattomasti väliin. Toisessa vuorossa Imatra tuli Ville Liukun läpärillä tasoihin ja Jarkko Matikan kakkospuolen käännöllä se siirtyi 1-2 johtoon. Tasoittavalla Ankkurit painosti tiukasti ja Mikkolanahon sivalluksella tilanne tasottui. Imatra siirytyi vuorostaan Hurskaisen välilyönnillä jälleen juoksun päähän. Tasoittavallan Kleemola puhkaisi hienosti ykköstilanteessa kolmospuolen ja kieri kentän. Näin vuorostaan Alajärvi siirtyi juoksun johtoon. Viimeisessä vuorossa Jere Dahlstöm näpitti tilanteen tasoihin. Imatra painosti tiukasti, mutta kotijoukkue tuli viimeiseen sisävuoro selkä seinää vasten tasatilanteessa 4-4. Pesät saatiin täyteen ja Rami Mäkinen survaisi pallon väliin ja edettiin Supervuoroon.

Supervuoro

Supervuorossa Alajärven aloitus oli tulokseton. Imatra laittoi heti kärjestä pesät täyteen ja Tommi Päivinen kumautti pallon väliin ja samantien läpi. Palloa ei lähdetty hakemaan ja näin Supervuoron loppuluvuiksi jäivät 0-4.

Valtteri Kleemola iski kotijoukkueen kauden avauskunnarin.

Palkitut

I Valtteri Kleemola

II Rami Mäkinen

Tilastot

Luitko jo nämä?