Ankkurit saivat kauden toiseen kotiotteluunsa vastaansa Ylistaron Kilpa-Veljet. Vaiherikas ottelu kääntyi lopulta kotijoukkueen puhtaaksi voiton. Avausjakson sankariksi nousi debyytti-ottelun pelannut Veera Antila 1+2 tuottaneella läpilyönnillä.

Ensimmäisen jakson sisävuorot aloittivat Ankkurit. Hieman yskähdellen käyntiin lähtenyt sisävuoro tuotti yhden juoksun, kun Tanja Tuomela kotiutti välilyönnillä Kiia Kangasahon.

Toisessa vuorossa Ankkurit eivät onnistuneet juoksutiliään vankistamaan. Ylistaro käytti annetun mahdollisuutensa hyväkseen. Kokeneiden Iida Seppälän ja Salla Hirvelän kotiutuksilla Ylistaro siirtyi 2-1-johtoon.

Ankkurit kampesi takaisin peliin mukaan kolmannessa vuorossa, kun hyvällä lyöntipäällä ollut Fanny Salmela puhkaisi kakkospuolen Lotta Kangasahon tuodessa juoksun ja Amanda Tuomela pudotti lyöntinsä vastustamattomasti väliin Salmelan kirmatessa kotiin.

Neljännen tasoittavalla Ankkurit otti ratkaisevan etulyöntiaseman debyyttipeliään pelanneen Veeran Antilan takakentän puhkaisulla, joka tuotti 1+2 juoksua Veeran kiertäessä kunnarin. Tämän jälkeen ei kuitenkaan sisäpeli pyörinyt ja lisäjuoksuja ei syntynyt.

Ylistaro aloitti takaa-ajon viimeisessä vuorossaan. Hirvelän 3-raja näpillä nopea Emma Lepistö tuo kavennuksen ja Suvi Haka-ahon lyönnillä Ylistaro hivuttautui kahden juoksun päähän. Ankkurit löysivät ratkaisuhetkellä pelivaihteen päälle ja takaa-aja päättyi 6-4-tilanteeseen.

Toinen jakso oli hyvin kahtiajakoinen. Ylistaro aloitti tauon jälkeen vahvasti. Iida Seppälän näpillä ja Salla Hirvelän välilyönnillä vieraat siirtyivät 2-0-johtoon.

Seuraavia juoksuja saatiin odottaa Ankkureiden toisen tasoittavaan saakka. Vuorosta tuli jättimenestys. Ankkurit pyöritti lyöntikierrostaan lähes kolmen kierroksen verran ja pystyivät yksittäisillä lyönneillä tulemaan rinnalle ja samalla kunnolla ohitse.
Juoksujen lyöjinä kunnostautuivat Fanny Salmela (2), Anni Mertaniemi, Tanja Tuomela, Vilja Valkonen, Senja Aho sekä Amanda Tuomela. Toisen vuoron jälkeen tilanne oli muuttunut 7-2:een.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit jatkoi hyvää sisäpeliään ja kasvatti etumatkaansa Tuomelan, Antilan ja Ahon lyönneillä tilanteeksi 10-2.

Neljännen tasoittavalla kotijoukkueen ote hieman kirposi ja Ylistaro näytti kyvykkyyttään hyvillä lyönneillään. Sanna Vilpakka aloitti ja Emilia Hakomäki päätti Ylistaron 4 juoksun arvoisen vuoron, mikä ei kuitenkaan riittänyt voittoon saakka, vaan Ankkurit voitti toisen jakson numeroin 10-6.

– Tänään oli todella levoton ottelu. Ulkokentälle ei näkynyt toivottua liikettä ja sisäpelissäkin oli omat ongelmat. Ensimmäisellä jaksolla Veeran kunnari oli hieno hetki ja samalla myös jakson ratkaiseva lyöntivuoro. Toisella jaksolla jakso alkoi Ylistaron hyökkäyksellä ja siitä toipumiseen meni pari vuoroa. Sitten saimme lyönteihin taas enemmän potkua ja järkeä ja tulostakin alkoi syntymään. Nyt on kolmannes runkosarjaa pelattu ja sarjakärjessä ollaan, eipä olis heti uskonut.
Nautitaan tilanteesta ja mennään peli kerrallaan. Ensi viikolla on tiukka viikko edessä ja koetetaan raapia sarjataulukkoon lisukkeita. Jokainen piste on arvokas.