Ankkurit ja Hyvinkään Tahko kohtaavat Superpesisottelussa huomenna helatorstaina 18.5 kello 18 Kitrolla. Ottelu on molemmille joukkueille kauden kolmas runkosarjassa.

Huominen vastustaja Hyvinkään Tahko pelasi loistavan Superpesiskauden viime kesänä. Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Tahko pudotti puolivälierissä kaksi kertaa putkeen finaaleissa pelanneen Kouvolan Pallonlyöjät. Välierissä  Manse PP oli kuitenkin parempi. Pronssi oli Tahkolle lähellä, mutta Joensuun Maila vei ottelusarjan voiton 2-1.  Huomioitavaa Tahkosta kaudella 2022 myös, että se tehtaili Vimpelin jälkeen runkosarjassa toiseksi eniten juoksua, 261. Tahko tulee olemaan myös kaudella 2023 kovalyöntinen porukka, kun rosterista löytyy mm.  jokerikaksikko Juha Niemi sekä Juha Korhonen. Nopeutta joukkueelta löytyy myös kovasti kärki Teemu Nurmion johdolla.

Hyvinkään Tahko otti varaslähdön Superpesiskauteen 2023 huhtikuussa fuengirolassa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Kotimatkalle Tahko sai mukaan kaksi pistettä 1-0 jaksovoitoin. Tahko pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Kouvolaa vastaan viime sunnuntaina, missä Kopla oli selkeästi parempi jaksoin 0-2 (0-9, 1-5)

Ankkurien kausi alkoi Vimpelin Vedon vieraana, missä Veto ei antanu mahdollisuuksia. Kotiavaus Imatraa vastaan tuotti kuitenkin kauden avausvoiton Supervuoron jälkeen jaksoin 2-1 (4-1, 1-2 4-0). Ottelussa Ankkurien ulkopeli toimi erittäin mallikkaasti lukkari Elmeri Iivosen johdolla. Ankkurien kärki on pelannut alkukauden loistavaa peliä ja medioissa on otettu jo esille Ankkurien varma pomppupeli. Ankkurit rakensi ensimmäisessä ottelussa Vetoa vastaan 15 kolmostilanne ja kotiavauksessa Imatraa vastaan lukema oli sama.

Huomenna toivotaan Ankkurien tilanteiden rakentelun jatkuvan samalla tasolla ja kotiutusosaston miesten ruuti olevan kuivaa Tuukka Etulan sekä Juho Ihamäen johdolla.

Ulkopelissä Ankkureilla on vastassa jo aiemmin sanottu kovalyöntinen porukka. Jos tilanteita rakentuu Juha Niemen ja Juha Korhosen tasoisille kotiuttajille, niin takatilanne puolustaminen astuu isoon rooliin.

Keitä kannattaa seurata ottelussa:

Ottelussa kannattaa seurata veljeskaksikkoa, nimittän Ankkurien Pyry Alanen kohtaa pikkuveljensä Tahkossa lukkaroivan Petteri Alasen.