Ankkurit matkasi tiistaina Hiukkaan Sotkamon Jymyn vieraaksi. Ottelu oli melkoisen tasaista vääntöä ja ratkesi vasta toisessa kotiutuslyöntikilpailussa Sotkamon hyväksi jaksoin 2-1 (3-5, 2-1, 0-0, 3-2k) Ankkurien pelaajat saavat olla tosi tyytyväisiä esitykseen.

Nestori Yli-Sissalan kunnari ratkaisevassa asemassa ensimmäisellä jaksolla.

Ensimmäisen jakso alkaa Ankkurien sisävuorolla ja onnistuu kärjestä rakentamaan palottoman ajotilanteen. Yksi onnistuminen myös tulee, kun Elmeri Iivonen kotiuttaa loistavalla koukkunäpillä Elmeri Koivusalmen. Sotkamo vastaa omalla vuorollaan myös yhdellä juoksulla, kun Aapo Komulainen onnistuu pussarilla kotiuttamaan Niko Korhosen.

Jakson toisessa vuorossa Ankkureille ei lisäjuoksuja merkata, mutta Sotkamo onnistuu kerran ja siirtyy 2-1 johtoon Valtteri Virtasen kotiutuksella.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit siirtyy yhdellä lyönnillä 2-4 johtoasemaan, kun Nestori Yli-Sissala lyö ottelun komeimman lyönnin paukauttamalla pallon kakkosluukusta maisemiin. Koivusalmi sekä Mikael Penninkangas juoksevat kotiin sekä Nestori kiertää itse kunnarin.

Ankkurit lisää johtoaan neljännessä vuorossa Tuukka Etulan välilyönnillä lukemiin 2-5. Sotkamo saa myös omalle vuorollaan painetta, mutta onnistuu vain kerran Roope Korhosen lyönnillä ja jakso merkataan Ankkurien 3-5 voittoon.

Tasainen vääntö toisella jaksolla.

Toisen jakson ensimmäisessa vuorossa tilanteita ei hirveästi rakennu. Sotkamo jää nollaan kolmostilanteeseen Ankkurien loistavan ulkopelin ansiosta. Ankkureille rakentuu yksi paikka, mutta juoksuja taululle ei merkata.

Toisessa vuorossa nähdään molemmilta joukkueilta yksi juoksu. Aapo Komulainen aloittavalla vuorolla siirtää Sotkamon 1-0 johtoon ja Ankkurien vuorolla juoksusta vastaa Lauri Ihamäki, joka lyö Superpesisuransa ensimmäisen kunnarin, kun painuva kumura painuu takaa läpi ja tilanne taululla on 1-1

Kolmannessa vuorossa molemmita joukkueilta nähdään hyvää tilanteiden rakentelua, mutta vain yksi juoksu nähdään ja siitä vastaa Sotkamo, kun Roope Korhonen onnistuu kotiuttamaan loistavalla kolmosluukun lyönnillä Elmeri Purmosen.

Sotkamo jää nollille jakson ratkaisevassa vuorossa, vaikka rakentaa palottoman ajon. Yksi syypää tähän on loistavan lukkaripelin tänään pelannut Elmeri Iivonen, joka ottaa ajotilanteessa näpin kopiksi ja kaksi miestä on irti pesiltä. Ankkurit on erittäin lähellä tasoittavalla vuorolla ottaa ottelun voiton, kun Juho Ihamäki lyö loistavan kolmosrajanäpin, mutta niukka palo tulee kotiin Penninkankaasta ja jakso kirjataan niukasti Sotkamolaisten 2-1 voittoon.

Ratkaisu nähdään vasta toisessa kotiutuslyöntikilpailussa

Supervuorossa Ankkureilla on paikkansa ratkaista ottelu, kun kärki rakentaa palottoman ajon. Lähimpänä juoksun lyöntiä on Juho Ihamäki, joka lyö pallon väliin, mutta Jussi Korhonen näyttää kovaa heittökättään ja niukka palo kotiin.

Kotiutuslyöntikilpailu alkaa Ankkurien sisävuorolla ja taululle merkataan kaksi juoksua. Ensimmäisestä vastaa Lauri Ihamäki kotiuttamalla Penninkankaan ja toinen tulee lahjalla, kun Sotkamon lukkari Komulainen päästää vapaalla Atte Kuosmasen kotipesän turvaan. Sotkamon kotiutuslyöntikilpailu alkaa loistavasti, kun ensimmäinen lyöjä Hannes Pekkinen lyö kolmosluukusta pallon maisemiin kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Ankkurit kuitenkin puolustaa loistavasti takatilanteessa ja Sotkamo ei lisäjuoksuja saa. Viidennessä parissa Sotkamo on lähellä voittojuoksua, kun Komulainen lyö pallon väliin, mutta koppari Tuukka Etula heittää armottoman polttoheiton ja metrin palo kotiin.

Kotiutuslyöntikilpailun jatkopareihin lähdetään tasatilanteessa 2-2.  Ankkurit ei onnistu omalla vuorollaan juoksuja lyömään. Roope Korhonen ratkaisee ottelun Sotkamolle lyömällä pallon takaa läpi. Ottelu merkataan Sotkamon voittoon niukkojen vaiheiden jälkeen jaksoin 2-1 (3-5, 2-1, 0-0, 3-2k)