Ankkureiden tyttöpesis ottaa jälleen uuden kehitysaskeleen toiminnassaan kaudeksi 2024, kun Tyttöjen Superpesistä pelataan sinikeltaisissa väreissä vuosikymmenen tauon jälkeen. Edellisen kerran Alajärven Ankkurit on ollut mukana Tyttöjen Superpesiksessä vuonna 2013.

Järviseudun alueella Tyttöjen Superpesis ei varsinaisesti mikään harvinaisuus ole, sillä alueen toiminta on ollut vuosia Vimpelin Vedon alaisuudessa. Nykyjoukkueen runkopelaajistakin suurin osa pelannut Vedon joukkueessa kolme edellistä kautta.

Tyttöjen Superpesis-joukkuetoiminnan siirtyminen Ankkureihin tuli ajankohtaisesti vasta monien eri vaiheiden jälkeen.

– Viime kauden jälkeen näytti haasteelliselta saada riittävää määrää pelaajia kasaan joukkueen ylläpitämiseksi. Tapahtui yli-ikääntymistä, tehtiin lajivalintoja ja myös lopettamisuhkia leijui ilmassa.
Tästä syystä jonkin aikaa suunniteltiin yhteistyötä Lapuan suuntaan. Niissä keskusteluissa intressit eivät kohdanneet ja keskustelut eivät edenneet alkua pidemmälle. Hetki umpikujassa kuitenkin herätti ajatuksen, että yritetään saada joukkue Alajärvelle kasaan, koska seurasta löytyy kehityskykyisiä C-junioreita jo olemassa olevien B-juniori-ikäisten tueksi. Hiljalleen usko siitä, että joukkue voidaan saada kasaan kasvoi ja lopulta ollaan päästy siihen pisteeseen, että meillä on Tyttöjen Superpesikseen osallistuva joukkue. Se on vaatinut myös yhteistyötä muiden seurojen kanssa.

Edustusseuran muutokseen ei liity dramatiikkaa, tässä kohtaa pelaajiston ja taustahenkilöiden painopiste oli selkeästi kallellaan Alajärven suuntaan, joten toiminnan pyörittäminen Alajärvellä koettiin joukkueen ympärillä helpommaksi ja järkevämmäksi tavaksi toimia. Tärkein asia loppu viimein on se, että joukkue alueella säilyy ja alueen pelaajilla on mahdollisuus kilpailumielessä rakasta lajiaan harrastaa, oli se seura sitten Alajärven Ankkurit, Vimpelin Veto tai Lappajärven Veikot..

Tavoitteena on menestyä, mutta ennen kaikkea luoda ” uutta normaalia ”

Tulevan kauden joukkue on yhä vahvasti järviseutulainen. Suurin osa pelaajista on Alajärveltä tai ylipäänsä Järviseudun alueelta. Muutama pelaaja on eri maakunnasta yhteistyön kautta.

– Tulevan kauden joukkueessa on edellisvuosiin verrattuna poikkeuksellisen paljon viimeisen juniorivuoden pelaajia. Tästä syystä haluamme mitata heistä tuloksellisesti kaikki ulos, mitä on saatavissa. Potentiaalia on varmasti taistella kilpailullisesti ylemmistä pudotuspelipaikoista.
Tulostavoitetta tärkeämpää on luoda perustus sille, että tulevina vuosinakin Ankkureissa voisi pelata Tyttöjen Superpesistä. Tästä syystä harjoitusryhmään on nostettu C-junioreita mukaan.

Valmennus jatkaa tutuissa käsissä, mutta kaipaa lisävahvistuksia

Tyttöjen Superpesiksen valmennuksesta vastaa ainakin toistaiseksi Tero Tuomela. Valmennusuran piti jäädä vähintäänkin tauolle, mutta toisin kävi.

– Olen menettänyt siinä mielessä kasvoni, että kovaan ääneen puhuin sivuun vetäytymisestä viime kauden jälkeen. Jos olisi löytynyt jatkaja, niin näin olisi varmasti käynyt. Koin lopulta pienemmäksi pahaksi jatkaa, kuin että 10-vuoden sinnikäs työ tyttöpesiksen puolestapuhujana olisi mennyt omalla tavallaan hukkaan.
Minulta jäi 2005-ikäluokan nuorisoleiri väliin, niin ehkä tämä on sitten siihen palsamia haavoihin.
Samalla esitän kuitenkin julkisen avunpyynnön, jotta löytäisin valmennukseen apuvoimia. Jos sisältäsi löytyy pesiskipinä tai se on juuri vasta puraissut, niin tässä olisi yksi hyvä ponnahduslauta aloittaa valmennus – ja pelinjohtamistoimintaa siitä kiinnostuneen. Meillä on niin Tyttöjen Superpesiksessä kuin Naisten Suomensarjassa upeat joukkueet ensi kaudelle.

Harjoitusryhmä julkistetaan lopullisessa muodossaan ennen joukkueen 2. leiritystä (2.12.-3.12.)

Lisätiedot

Tero Tuomela
terotuomela(at)gmail.com
P. 044 32 43 490

Luitko jo nämä?