Alajärven Ankkureiden naisten edustusjoukkueen valmistautuminen kauteen 2024 lähti käyntiin jo marraskuun puolessa välin. Tulevana viikonloppuna joukkue kokoontuu toiselle yhteiselle leiriviikonlopulle ja pelaa samalla talvikauden ensimmäisen harjoitusottelun Simon Kiriä vastaan lauantaina 16.12. klo 18.30 Pallohallilla.

Joukkue muutosten edessä

Nykyinen joukkue aloittaa 4. kautensa naisten suomensarjassa. Edellisen kolmen kauden aikana asiat ovat sujuneet aika lailla suunnitellusti ja tavoitteiden mukaisesti. Menneellä kaudella joukkue selvitti tiensä lohkofinaaleihin saakka, mutta Haapajärvi vei kovan finaalisarjan nimiinsä otteluvoitoin 2-1. Näin ollen Ykköspesis-karsinta jäi vielä haaveeksi.

Tulevalle kaudelle joukkueeseen tulee aika suuriakin muutoksia. Viime kausien runkopelaajista ovat poissa Roosa Aho, Tanja Tuomela ja Lotta Kangasaho. Heidän lisäksi useampi pelaaja hakee pelipaikkaa Lappajärven Veikkojen Ykköspesis-joukkueen harjoitusringistä.

Joukkue on saanut kuitenkin merkittäviä vahvistuksia täyttämään saappaita. Toholammin Urheilijoista Ankkureihin saapuu Tuuli Pekkarinen, joka hallitsi länsilohkon lyöjätilastoa.
Emmi Vehka-aho siirtyy Ankkureihin Lappajärven Veikoista ja Sofia Huusko Ylivieskan Kuulasta. Heidän lisäksi Kannuksen Urasta siirtyy nuori tulevaisuuden huippupelaaja Salla Lahti.

Harjoitusrinkiin ovat liittyneet myös välivuosien jälkeen Kiia Kangasaho, Viivi Kiuru sekä Immu Kahilainen.

Meillä on määrällisesti todella paljon pelaajia harjoitusryhmässä mukana. Se on tietoinen ratkaisu, jolla pyritään turvamaan jatkuvuutta ja samalla myös madaltamaan kynnystä edustusjoukkueen ja maakuntasarjan välillä. Kilpailu kesän pelipaikoista on reilua, mutta kovaa. Joka tapauksessa meillä tulee olemaan kaksi laadukasta aikuisten joukkuetta sarjoissaan. Ollaan seurassa harvinaisessa tilanteessa, että vuosittain pelaajaputkesta tulee potentiaalisia pelaajia naisten edustusjoukkueen tarpeisiin. Siinä mielessä olemme hyvässä tilanteessa.

– Isoja persoonia, kokemusta ja rutiinia on joukkueesta poissa, se on myönnettävä. Olen kuitenkin ihan satavarma, että löytyy uusia vastuunkantajia, niin pelikentille kuin sen ulkopuolellekin.  Tässä ollaan omalla tavalla luomassa nahkaamme uudestaan.

Edustusjoukkueen tavoitteet loppukesän peleissä

Joukkueen talviharjoituskausi painottuu harjoitusten osalta leiriviikonloppuihin, joita on kaksi syyskaudella. Tämän jälkeen tahti tiivistyy kohti kesää. Talvella tullaan pelaamaan 2-3 harjoitusottelua mahdollisuuksien mukaan. Ensimmäinen jo tulevana lauantaina Pallohallissa.

– Tilanne on hyvin samankaltainen kuin viime talvena talviharjoituskauden suhteen. Pelaajia on toki tulevana talvena enemmän, mutta joukkueen toiminta on vähän repaleista. Arkiharjoittelu jää monella pelaajalla omalle vastuulle, eikä leiriviikonloppuja ihan joka viikonloppu pysty järjestämään. Harjoittelusta en ole huolissani, mutta yhteinen toiminta ja joukkueeksi kasvaminen ottaa varmasti aikansa. Tavoite on pala palalta parantaa ja pyrkiä siihen, että syksyllä pelit jatkuu ja pelattaisiin silloin parhaat pelit. Isoista muutoksista huolimatta meillä on kesällä sanamme sanottavana.

Simo saapuu Pallohalliin ensi lauantaina

Naisten talvikauden harjoitusottelut alkavat poikkeuksellisen aikaisin, sillä tulevana lauantaina jo pelataan, kun Simon Kiri saapuu Pallohallille. Ottelun on tarkoitus alkaa n. 18.30 paikallista aikaa.

– Jos rehellisiä ollaan niin tämä peli tulee kyllä ” nenille ”. Simo on leireilemässä Kuortaneella ja etsi harjoitusvastustajaa, niin kaveria ei jätetä pulaan. Molemmille joukkueille tuleva ottelu on enemmän pelinomainen harjoitus, kuin ehkä hampaat irvessä väännetty kahakka. Ainakin meillä tullaan näkemään pelissä paljon eri pelaajia. Tavoite on saada ensimmäisiä yhteisiä kokemuksia pelitilanteista ja ennen kaikkea nauttia pelaamisesta ja pitää hauskaa kentällä.

Kuva: Jani Vuorela

Tero T

Luitko jo nämä?