Viikonloppuna Raumalla järjestettiin pesäpallohistorian ensimmäinen Tyttöjen Talvisuperpesis lopputurnaus. Kaksipäiväisessä turnauksessa paremmuudesta kamppaili kahdeksan valtakunnan kärkijoukkuetta.

Lauantain tiukoista peleistä saldona voitto ja tappio

Viinijärvi – Alajärvi 1-2 (1-7,3-1,4-6)

Ankkurit sai kunnian aloittaa lopputurnauksen ottelut Viinijärveä vastaan lauantaiaamuna. Ottelun startti oli Ankkureilta vahva. Tasaisen tappavalla tahdilla juoksuja syntyi avausjaksolla yhteensä seitsemän kappaletta, kun Viinijärvi sai kuparisen rikki vasta viimeisessä vuorossaan jakson päättyessä Ankkureille 7-1.

Toinen jakso ei lähtenytkään aivan samanlaisella rallattelulla liikkeelle. Avausvuorossa kun ei juoksuja nähty lainkaan. Viinijärvi otti ohjat käsiinsä toisessa vuorossa karaten 2-0-johtoon. Ankkurit kavensi omassa toisessa vuorossaan juoksun päähän, mutta Viinijärvi lisäsi johtoaan vielä yhdellä, voittaen toisen jakson 1-3.

Ottelun ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailusta, jossa Ankkurit avasi pelin kolmella onnistuneella kotiutuksella.
Viinijärvi ei häkeltynyt ja pystyi samaan. Toisella kierroksella Ankkureiden kaikki parit onnistuivat, kun taas Viinijärvi jäi yhteen onnistumiseen. Täten lopputurnaus oli Ankkureiden osalta avattu hienolla 2-1-voitolla.

Ottelun tilastot nähtävissä tästä.

Alajärvi – MansePP Tampere 1-2 (8-0, 0-1,0-1)

Päivän toisessa ottelussa Ankkurit kohtasi MansePP:n Tampereelta. Superpesiksestäkin tuttuja nimiä vilissyt vastustaja joutui avausjaksolla pahasti yllätetyksi. Ankkureiden vahva lyöntipeli oli myrkkyä vastustajalle ja kun räpyläkin kesti ulkopelissä oli MansePP aseeton. Avausjakson moukaroinnin tuloksena taululle jäi ikimuistoiset 8-0-voittolukemat Ankkureille.

Mutta toisella jaksolla nähtiin avausottelun toisinto. Ankkureiden railakas sisäpeli ei lähtenytkään käyntiin jakson alussa ja tilanteiden rakentelu tyrehtyi. Tästä syystä jaksosta tuli kahden tiukkaan ulkopeliin pystyneen joukkueen kamppailu. MansePP onnistui toisessa vuorossa lyömään yhden juoksun. Ankkurit pääsi vielä viimeisessä vuorossa yrittämään jaksotasuria, siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin ollen toinen jakso MansePP:lle 0-1.

Kotiutuslyöntikilpailussa Ankkurit ei muutamasta hyvästä yrityksestä onnistunut saamaan yhtään juoksua aikaiseksi. Lopulta MansePP onnistui tekemään ottelun ratkaisseen yhden juoksun ja vei ottelun nimiinsä 2-1.

Sunnuntaina ainoasta ottelusta tappio

Alajärvi – Seinäjoki 0-1 (6-6, 1-6)

Turnauksen kolmannessa pelissä Ankkurit sai vastaansa viime kauden Halli-SM-mestarin Seinäjoelta. Tähänkin turnaukseen yhtenä ennakkosuosikkina lähtenyt Maila-Jussit joutuu avausjaksolla ahtaalle.
Turnauksen trendin mukaisesti Ankkurit aloitti tykistötulen heti avausvuorossa karaten 4-0-johtoon. Seinäjoki näytti kuitenkin oman sisäpeli-arsenaalinsa tason tullen lyöntivuoro lyöntivuorolta rinnalle ja parilla juoksulla ohitse. Ankkurit heräsi taistelemaan jakson voitosta vielä viimeisessä vuorossa nousten tasoihin 6-6:een, mutta enempään ei tällä kertaa eväät riittäneet.

Toisella jaksolla Seinäjoki sai lievän hallinnan otteen alussa eikä siitä otteesta enää irti päästänyt. Seinäjoen tehdessä jakson aikana kuusi juoksua, Ankkurit jäi muutamista hyvistä yrityksistä huolimatta vain yhteen juoksuun.
Jakso Seinäjoelle lukemin 1-6.

Ankkureiden osalta lopputurnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Eeva Honkaperä.

– Kokonaisuutena lopputurnaus oli meiltä vahvasti positiivinen. Lähdettiin varmasti monien silmissä altavastaajan asemasta peleihin, mutta itsellä oli vahva usko siitä, että pystytään taistelemaan mitalisijoista onnistuessamme.
Eikä se lopulta kauas jäänyt, yhden juoksun päähän. Joukkueelle tämä oli monessa mielessä rikastuttava kokemus. Nähtiin, että parhaimmillamme  ollaan oikeasti hyviä, myös hyviä joukkueita vastaan. Toisaalta saimme myös oppia siitä, että pelin voittaakseen pitää pelata koko pelin ajan hyvin. Aika moni asia turnauksessa onnistui, missä haluttiin onnistuakin. Luulen, että aika moni joukkue joutuu ottamaan kesällä meidät vähän eri lailla tosissaan.

Kiitos turnauksesta pelaajille, tukijoukoille ja sponsoreille, joukkueen puolesta Tero Tuomela