Kitrolla nähtiin maanantaina pitkästä aikaa Tyttöjen Superpesistä. Hyisessä kevätsäässä pelattu kauden avausottelu Vaasan Mailattaria vastaan päättyi Ankkureiden selkeään 2-0-voittoon (11-3, 19-2).

Avausjaksolla käynnistymis-ongelmia

Avausjakso lähti Ankkureiden osalta hieman kangerrellen matkaan. Avausvuorossa saatiin paloton ajolähtö aikaiseksi, mutta ainoastaan Roosa Nuolikosken lyöntivuorolla saatiin juoksu aikaiseksi.
Vaasa pystyi omassa tasoittavassa myös juoksuntekoon Jutta Yli-Kojolan onnistuessa kotiutuksessaan.

Toisessa vuorossa tahti pysyi samankaltaisena. Kahden palon tilanteessa Ankkurit saivat rakennettua vielä 3-tilanteen, josta Eeva Honkaperän etukentän lyönnillä Siiri Mäenpää pinkoi Ankkurit 2-1-johtoon.

Toisen tasoittavalla Vaasa pääsi hetkellisesti johtoasemaan. Tea Hämeenkorven välilyönnillä tilanne tasoittui ja 2-3-johtojuoksu syntyi kotijoukkueen avittaessa.

Kolmannessa vuorossa kotijoukkueen pelistä alkoi takalukko aueta. Palottomien ajolähtöjen jatkuessa Ankkurit siirtyi neljän eri kotiuttajan toimesta helpottavaan 6-3-johtoasemaan.
Tästä ei Vaasa enää noussut ja Ankkurit sai isomman vaihteen silmään.

Neljännessä vuorossa kotijoukkue lisäsi johtoaan viidellä juoksulla, jakson päättyessä lopulta 11-3 Ankkureille.

Toisella jaksolla yksipuolinen näytös

Avausjakson takertelujen jälkeen, toisella jaksolla nähtiin varsin yksipuolinen esitys kentällä.
Ankkurit väänsi Vaasan ” siltaan ” heti ensimmäisessä vuorossa.
Ulkopeli piti omalla vuorollaan vastustajan yritykset nollissa. Oma sisävuoro puolestaan tuotti neljä juoksua neljän eri lyöjän myötä.

Lopullinen tyrmäys tapahtui toisessa vuorossa, jossa pitkä sisävuoro tuotti Ankkureille peräti yhdeksän juoksua siirtäen kotijoukkueen 13-0-johtoon.

Kolmannessa vuorossa kotijoukkueen juoksu-ilottelu jatkui kuuden juoksun verran. Näyttävimpänä suorituksena Carita Tunkkarin pajatson tyhjennys.
Myös Vaasa sai toisen jakson kuparisen rikki kolmannessa vuorossa kahden onnistuneen kotiutuksen turvin. Lopulta toinen jakso Ankkureille 19-2-lukemin.

– Pelin alku oli meiltä tosi tukkoista. Tilanteita saatiin rakennettua ihan kelvollisesti, mutta lyönnit olivat kylmän sään vuoksi aika nuhaisia. Vaasan siirryttyä toisessa vuorossa johtoon, joukkue heräsi vasta pelaamaan. Kolmas vuoro oli hyvä ja sen jälkeen sisäpeli kauttaaltaan parani ja lyönteihin tuli laatua ja vaarallisuutta.
Meille joukkueena tärkeä voitto heti ensimmäiseen peliin. Jatkossa vastustajat kovenee useamman pykälän, mutta jokaista joukkuetta lähdetään tässä sarjassa voittamaan. Pisteet ovat kaikille tiukassa, joten aina voi olla tyytyväinen kun pisteitä saa sarjataulukkoon. Ensi viikolla on kaksi kovaa vieraspeliä edessä ja toivottavasti pistesarakkeessa on pisteitä enemmän kuin tämän pelin jälkeen.
Luottavaisin mielen seuraavia pelejä kohden.