Tyttöjen Superpesiksen kolmas ottelukierros Ankkureiden osalta jatkui Mansen vieraana Kaupissa.
Metsän siimeksessä, hellesäässä pelattu ottelu tarjosi sattumia ja tapahtumia koko rahan edestä.
Manse hallitsi ensimmäistä jaksoa, Ankkurit toista ja kotiutuskilpailu päättyi Manselle yhden juoksun erolla toisella lyöntikierroksella.

MansePP – Ankkurit 2-1 (8-2, 8-14, 4-3k)

Avausjaksoa hallitsi kotijoukkue Manse joka kehitteli avausvuorossa karkumatkan, jota ei vieraat jakson aikana saaneet kirittyä umpeen. Avausjuoksun tyylitteli Elli Kangas kauniilla kääntönäpillä Superpesis-kiituri Kiira Kauton kirmatessa kotiin. Seuraavissa kolmessa juoksussa Ankkurit avitti kotijoukkuetta pienillä ulkopeli-virheillä, päästäen kotijoukkueen 4-0-johtoon.
Kavennus nähtiin ensimmäisen tasoittavalla, kun ensimmäisestä ajolähdöstä Roosa Nuolikoski sai kävellä vapaataipaleen turvin Ankkureiden avausjuoksun.
Seuraavia tilastomerkintöjä odotettiin Ankkureiden kolmanteen vuoroon saakka. Hyvässä lyöntivireessä ollut Elisa Hyny kotiutti Amanda Tuomelan tilanteeksi 4-2.
Manse teki lopullisen pesäero Ankkureihin neljännessä vuorossa. Superpesiksessäkin tulosta tehnyt Siiri Laine puhkaisi 2-rajan ja siitä seuranneesta harhaheitosta syntyi yhteensä kolme juoksua. Hetkeä myöhemmin Manse sai vielä yhden lahjana vapaataipaleen muodossa jakson päätösnumeroiksi 8-2.

Toisella jaksolla Manse pääsi niskan päälle heti ensimmäisessä vuorossa. Ankkureiden sisävuoro ei tuottanut juoksuja. Mutta Manse onnistui tasoittavallaan siirtymään 2-0-johtoon Alli Penttilän puhkaisulla.

Toisessa vuorossa Ankkureiden sisäpeli sai uusia kierroksia Elisa Hynyn 1+1-arvoisella läpilyönnillä. Ensimmäisen kerran pelissä Ankkurit pääsi 3-2-johtoon pelin toisella vapaataipaleella.
Noora Huukin läpilyönnillä Ankkurit lisäsi johtoaan kahdella juoksulla siirtyen 5-2-johtoon.

2. Tasoittavallaan Manse onnistui kaventamaan tilanteen 3-5:een.

Kolmannessa vuorossa Manse runnoi itsensä väkisin peliin mukaan. Ensiksi Ankkureiden lahjoittama harhaheitto kavensi pelin 4-5:een. Hetkeä myöhemmin Penttilä ja Kautto siirsivät välilyönneillään Manse:n 6-5-johtoon.

Neljänteen vuoroon Ankkurit kaivoi repustaan vielä uudet eväät. Kärki rakensi pelin ensimmäisen palottoman ajolähdön, josta Roosa Nuolikoski painoi pallon metsikköön 1+3 juoksun arvoisesti.
Kira Koiviston lyöntivuorossa syntyi kaksi juoksua, joista toinen jatkotilanteesta syntyneellä harhaheitolla.
Toisella lyöntikierroksella nähtiin Hynyn illan toinen 1+1 tuottanut kunnari. Kun Minea Kivinen kumuroi keskelle taakse, sai Hyny hölkötellä taululle 14-6-johtolukemat.

Mansen viimeiseen sisävuoroon lähdettiin puolustamaan reilua johtoa. Ulkopelin passivoiduttua Manse pääsi kaventamaan kahdella juoksulla, mutta ei koskaan saanut riittävää kiriä aikaiseksi ja toinen jakso Ankkureille 8-14-lukemin.

Kotiutuslyöntikilpailussa Ankkurit aloittivat lyöntivuorossa. Elisa Hyny ja Eeva Honkaperä onnistuivat omilla vuoroillaan. Ottelun voitto oli jo Ankkureiden käden ulottuvilla, mutta Manse pystyi väkisin tulemaan tasoihin. Toisella lyöntikierroksella Ankkurit saivat yhden juoksun.
Manse onnistui kahdella viimeisellä parilla tekemään voittoon tarvittavat juoksut ja näin ollen ottelun voitto lipesi kotijoukkueelle 2-1.

– Ottelun alku oli meiltä vastaavanlaista hermoilua kuin Porissa. Sisäpelissä ei tapahtunut mitään ja ulkopelissä taas sattui vähän kaikenlaista. Toisella jaksolla Hyny nosti meidän Pori-pelin tapaan peliin mukaan. Sen jälkeen onnistujia löytyi muitakin. Kaikki kunnarit olivat upeita lyöntejä.
Jotta tänään olisi voinut taistella kolmesta pisteestä, niin turhien palojen määrää olisi pitänyt pystyä vähintään puolittamaan. Sisäpelin kulkiessa me ollaan kyllä aika ikävä vastustaja kaikille, mutta tason heilahteluja tapahtuu. Rutiinia kovista peleistä tarvitaan lisää. Tästä ottelusta tärkeintä oli saada yksi piste matkaan. Maanantaina on revanssin paikka. Kisa pudotuspelipaikoista tulee olemaan läpi kesän kovaa, joten jokainen piste merkitsee.