Ankkurit kävi pelaamassa kauden toisen vierastuplan, kun sunnuntaina matkattiin Hyvinkäälle ja maanantaina matka jatkui Imatran vieraaksi. Hyvinkää oli sunnuntaina parempi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Imatralta Ankkurit nappasi voiton ja kaksi pistettä matkaan!

Petteri Kortelainen oli hyvässä lyöntivireessä iskien Hyvinkäällä ja Imatralla yhteensä 7 juoksua. Kuva: Ville Vuorinen

Hyvinkää sunnuntaina parempi kotiutusylyöntikilpailun jälkeen.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa molemmille joukkueille syntyy pari kotiutuspaikkaa. Kotiutusyritykset jää kuitenkin heikoiksi ja toiseen vuoroon siirrytään 0-0 lukemissa.

Toisen vuoron aloittavalla Ankkurit onnistuu kakkoskärjellä rakentamaan kahden palon ajotilanteen ja Petteri Kortelainen iskee ottelun avausjuoksut. Ensimmäisellä lyönnillä Kortelainen kotiuttaa komealla välilyönnillä Pyry Alasen ja seuraava lyönti kakkosluukusta menee  puolittain läpi, millä Viljo Sillanpää ja Ville Keltikangas ehtivät kotiin.  Tahkon toinen sisävuoro on heikkoa ja tilanteet jää nolliin ja taululla on vuoron jälkeen Ankkurien johtolukemat 0-3

Kolmannessa vuorossa Ankkurit onnistuu jälleen hyvin tilanteiden rakentelussa ja iskevät kaksi juoksua taululle. Ensimmäisestä lyödystä vastaa Tuukka Etula näpillä, millä kotiin juoksee Atte Kuosmanen. Kortelainen iskee seuraavana lyöjänä Ankkurit 0-5 johtoasemaan kotiuttaessa Elmeri Koivusalmen. Tahko onnistuu kolmannessa vuorossa avaamaan ottelun juoksutilinsä, kun Valentin Ikonen kaventaa tilanteeksi 1-5 kotiuttamalla Teemu Nurmion.

Ratkaisevan vuoron aloittavalla Ankkurien hyvä sisäpeli jatkuu ja iskevät kaksi juoksua, kun Juho Ihamäki sekä Ville Keltikangas onnistuvat kotiutuksissa. Tahkon neljäs sisävuoro on heikkoa ja Ankkurit vie jakson selkein 1-7 lukemin.

Toisen jakson sisältä aloittava Tahko onnistuu avaamaan jakson juoksutilin, kun Santtu Patova puhkaisee kakkossauman ja Kaapo Kalmarilla on helppo työ tuoda juoksu. Ankkurit myös onnistuu omalla vuorollaan, kun Juho Ihamäki lyö takaa pallon läpi ja Pyry Alanen juoksee kotiin.

Jakson toisessa vuorossa Tahko saa yhden kotiutuspaikan, mutta eivät onnistu johtojuoksun tekemiseen. Ankkurien jakson toinen sisävuoro on heikkoa ja kolmanteen vuoroon lähdetään 1-1 lukemissa.

Kolmannessa vuorossa Tahko onnistuu aloittavalla sisävuorolla siirtymään 2-1 johtoon Juha Niemen lyönnillä, millä Atte Kontio juoksee kotiin. Ankkurien osalta kolmas sisävuoro jää myös heikoksi ja tilanteita ei synny.

Jakson ratkaisevassa vuorossa sisäpeli kuivuu molemmilta joukkueilta lähes nopeammin ennen kuin ehtii edes alkaa ja Tahko vie niukasti jakson lukemin 2-1.

Kotiutuslyöntikilpailun aloittavalla Ankkurit onnistuu kerran Juho Ihamäen lyönnillä. Tahkolle onnistumisia tasoittavalla vuorolla tulee kaksi Santtu Patovan ja Juha Niemen lyönneillä.  Tahko vie ottelun voiton jaksoin 2-1 (1-7, 2-1, 2-1k)

OTTELUN TILASTOT

Voitto ja kaksi pistettä matkaan Imatralta.

Imatraa vastaan ottelu alkaa Ankkurien sisävuorolla. Tilanteet Ankkurien osalta jää nolliin, mutta Imatra onnistuu rakentamaan heti kärjestä palottoman ajotilanteen ja iskevät kaksi juoksua Mikko Kososen ja Ville-Veikko Ollin lyönneillä.

Toisessa vuorossa Ankkurit onnistuu avaamaan ottelun juoksutilin, kun Petteri Kortelainen kotiuttaa pussarilla Viljo Sillanpään. Imatran jäädessä omalla vuorollaan tilanteitta, niin tilanne kahden vuoron jälkeen on kotijoukkueen eduksi juoksuin 2-1.

Kolmannen vuoron aloittavalla Ankkurit onnistuu loistavasti. Ville Keltikangas iskee pelkässä kakkostilanteessa pallon kolmospuolelta maisemiin, millä Nestori Yli-Sissala juoksee kotiin ja Keltikangas itse juoksee Superpesisuran ensimmäisen kunnarinsa. Petteri Kortelainen jatkotilanteessa kotiuttaa Keltikankaan tuplajuoksun arvoisesti ja tilanne taululla on lukemat 2-4 Ankkurien hyväksi. Jakson ratkaiseva vuoro myös alkaa samoissa lukemissa, kun Imatra jää kolmannessa vuorossa nollille.

Jakson ratkaiseva vuoro on molemmilta joukkueelta heikkoa sisäpeliä ja etenijöitä ei nähdä edes kakkospesällä. Ankkurit vie jakson lukemin 2-4.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa joukkueiden sisäpeli on takkuista ja juoksuja ei nähdä. Jakson toisessa vuorossa Imatra saa ensimmäiset tilanteet, mutta Ankkurien takatilanne puolustaminen lukkari Elmeri Iivosen johdolla kestää ja juoksuja ei nähdä. Ankkurit onnistuu toisessa vuorossa siirtymään 0-1 johtoasemaan, kun Kortelainen iskee kolmospuolen kumuralla Nestori Yli-Sissalan kotiin.

Jakson kolmannen aloittavalla sisävuorolla Imatra saa palottoman ajon päälle ja onnistuu tasoittamaan tilanteeksi 1-1 Miika Riikosen kotiutuksella. 1-1 tilanne myös säilyy kolmannen vuoron jälkeen, kun Ankkureille ei onnistumisia tule.

Ratkaisevassa vuorossa molemmat joukkueet jää juoksuitta ja voitto ottelusta kirjataan Ankkureille jaksoin 0-1 (2-4, 1-1)