Ankkurit kävi kamppailun Kempeleen Kirin vieraana. Kempele oli askeleen edellä ottelussa ja vei ansaitusti voiton jaksoin 2-0 (3-1, 3-0)

Atte Kuosmanen pelasi 100% sisäpeliä kärkenä ja palkittiin Ankkurien parhaana. Kuva: Ville Vuorinen

Ottelun ensimmäisessä vuorossa molemmat joukkueet rakentavat tilannetta. Ankkurien osalta juoksuja ei synny, mutta Kempele onnistuu avaamaan ottelun juoksutilin ja niitä syntyy kolme kappaletta, kun Antti Korhonen, Aatu Saastamoinen ja Ossi Meriläinen lyö miehet kotiin.

Ottelun toisessa vuorossa juoksuja ei nähdä. Ankkurit jää ilman kolmostilanteita, kun Kempeleen lukkari Jani Lassila sekoittaa Ankkurien sisäpeliä. Kempele onnistuu rakentamaan yhden tilanteen, mutta Ankkurien ulkokenttä kestää ja 3-0 tilanne säilyy taululla.

Kolmannessa vuorossa joukkueet jää jälleen nollille. Ankkurit ei kotiutustilannetta saa. Kempeleen osalta niitä syntyy pari, mutta lukkari Elmeri Iivosen johdolla 3-0 tilanne säilyy taululla.

Ratkaisevan vuoron aloittavalla Ankkurit avaa ottelun juoksutilin, kun Petteri Kortelainen onnistuu kotituttamaan Atte Kuosmasen. Jakso merkataan Kempeleen voittoon juoksuin 3-1.

Ensimmäisen jakson hahmo oli Kempeleen lukkari Jani Lassila, joka sotki Ankkurien sisäpeliä pitkin jaksoa.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Ankkurien ulkopeli toimii hyvin ja Kempele jää tilanteitta. Ankkurien osalta jakso alkaa sisäpelissä hyvin ja rakentavat palottoman ajotilanteen. Petteri Kortelainen lyö kakkospuolelta pallon läpi ja kaksi miestä juoksee kotiin. Tilanne kuitenkin tarkastetaan tuomarien osalta ja tuomioksi kääntyy takaetenijän estäminen tilanteessa ja taululle kahden juoksun sijaan tulee kaksi paloa.

Toisen vuoron aloittavalla Kempele avaa jakson juoksutilin. Ossi Meriläinen ajolähdössä puhkaisee kakkosluukun kahden juoksun arvoisesti ja heti perään Markus Keski-Petäjä kotiuttaa miehen kotiin näpillä siirtäen Kempeleen 3-0 johtoon.  Ankkurien sisävuoro jakson toisessa vuorossa jää lyhyeksi, kun Kempeeleen ulkopeli lukkari Jani Lassilan johdolla hoitaa nopeasti kolme paloa taululle.

Kolmannen vuoron aloittavalla sisävuorolla Kempeleen sisäpeli kaatuu täysin lukkari Elmeri Iivosen lukkarityöskentelyyn. Ankkurien osaltakaan sisäpelissä ei nähdä juoksuja ja ratkaiseva vuoro alkaa Kempeleen johtoasemassa 3-0.

Ratkaisevassa vuorossa molemmat joukkueet jää nollille ja ottelu merkataan kotijoukkue Kempeleen ansaittuun voittoon jaksoin 2-0 (3-1, 3-0)