Alajärven Ankkureiden yleisseuran yhteinen Ankkurilainen ohjaaja- ja valmentajapolku -hanke saa jatkoa myös toiselle kaudelle, sillä Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Alajärven Ankkurit ry:lle 5 000 € seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuki kohdistuu koko yleisseuran toimintaan ja tukea on ollut mukana hakemassa kaikki Ankkureiden aktiiviset lajijaostot: junioripesäpallo, lentopallo, yleisurheilu ja hiihto. Kyseessä on kaksivuotinen hanke, jonka tarkoituksena on kehittää Ankkureiden ohjaaja- ja valmentajapolkua yli lajirajojen.

Hankkeen puitteissa on ensimmäisellä hankekaudella järjestetty niin lajien omia valmentajakoulutuksia kuin kaikkien jaostojen yhteisiä koulutuksia. Yhteisiä koulutuksia on pidetty muun muassa painonnostotekniikoista, nuorten nopeusharjoittelusta ja nuorten voimaharjoittelusta ja ennen kesää pidetään vielä koulutusta muun muassa tunne- ja vuorovaikutustaidoista ohjaajan työvälineenä.

juttu jatkuu kuvan jälkeen..

Toisella hankekaudella jatkuu edelleen valmentajien ja ohjaajien kouluttaminen, mutta uutena asiana tulee mukaan nuorten ohjaajakoulutukset ja niiden kautta järjestettävä monilajinen kerhotoiminta. Hankkeen puitteissa käynnistetään syksyllä useampi liikuntakerho ympäri Alajärveä. Kerhotoiminnasta ilmoitetaan tarkemmin lähempänä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä lähes 4,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta.  Seuratukea myönnettiin yhteensä 408 hankkeelle. Seuratoiminnan kehittämistuki on ministeriön vuosittain jakama avustus eikä se ole sidoksissa koronatilanteeseen. Lisätietoja seuratuesta täältä.

Lisätietoja hankkeesta junioripesäpallojaosto Anna Tuomola p. 0405940484 tai yleisurheilujaosto Tapio Rajala p. 040 0442493