Alajärvi – Oulu 0-2 (1-4, 2-10)

Ykköspesiksen vahva ennakkosuosikki Oulu käväisi Kitrolla näyttämässä, että puheet eivät ole tuulesta temmattuja. Vierasjoukkue hallitsi molempia jaksoja vahvan sisäpelinsä turvin ja otti selvät jaksovoitot. Kolmostilanteet menivät Lipolle peräti 22-6. Ankkurien terävin oli Nestori Yli-Sissala kärkilyönnit 7/8. Tuukka Etula kotiutti kahdesti ja Antton Peltomäki toi kolme. Koonpanosta puuttuivat Sasu Iivarinen sekä Martti Viitasalo.

Nestori Yli-Sissala oli hyvässä lyöntivireessä Lippoa vastaan. (Kuva: Jani Vuorela)

1. JAKSO

Ankkurit aloitti pelin sisävuorolla, mutta ei saanut etenijää ykköspesää pidemmälle. Oulu rakenteli kärjestä jatkuvan ajolähdön, mutta kotijoukkueen ulkopeli toimi mainiosti eikä juoksuja nähty. Toisella lyöntivuorollaan Alajärvi sai kehiteltyä kahden palon ajolähdön, mutta se jäi tuloksettomaksi. Tasoittavallaan Oulu siirtyi ensin kahden juoksun johtoon Markus Hallasuon kakkospuolen kupperilla. Jatkoa seurasi Markus Lehtiniemen kakkosrajasivalluksella ja kolmanteen vuoroon mentiin oululaisten kolmen juoksun johdossa.

Kolmannen aloittava meni alajärveläisiltä kehnosti ja kotiutustilanteita ei nähty. Ulkovuoro sujui mallikkaammin, kun Ankkurit sai lukkarinsa Atte Brandtin johdolla nopeasti taululle kaksi paloa. Tästä huolimatta Hallasuo onnistui viimeisenä lyöjänä kotiuttamaan jo kolmannen kerran. Näin viimeinen vuoro alkoi 0-4 lukemista. Tuukka Etulan määrämittainen kolmospuolen pitkälle viivalle oli jakson viimeinen juoksu ja jakso päättyi Antton Peltomäen tuomana lukemiin 1-4.

II JAKSO

Toisen jakson alkuun Oulu järjesteli jälleen kärjestä pesät täyteen ja jokeri Lehtiniemi paukautti pallon toistamiseen läpi kakkosrajasta. Tällä kertaa pallo painui Hirsikankaantielle asti tuloksella 1+3. Lisää seurasi Ari Lankisen ja Jaakko Kemppaisen suorituksilla ja vierailijat karkasivat ensimmäisellä sisävuorollaan jo turvalliselle kuuden juoksun karkumatkalle. Mikael Penninkankalla, 1-3-tilanteessa, suoritetun yllätysoton jälkeen toiseen vuoroon siirryttiin lukemissa 1-6. Toisessa vuorossa peli lässähti lopullisesti, kun Oulu sai helpohkosti lisäjuoksuja ja johti kahden lyöntivuoronsa jälkeen 1-10. Pientä lohtua kolmannessa vuorossa tarjosi kotiutuksellaan Tuukka Etula, mutta toisen jakson päätteeksi taululla selvät luvut 2-10.

PALKITUT:

I Tuukka Etula

II Nestori Yli-Sissala

TILASTOT (www.pesistulokset.fi)