Ankkureiden pesäpallotoiminta kasvaa ja kehittyy

Alajärven Ankkurit nousi viime kaudella lisenssimäärillä mitattuna Etelä-pohjanmaan toiseksi suurimmaksi pesäpalloseuraksi heti Suomen suurimman seuran Seinäjoen Maila-Jussien jälkeen. Ankkureiden lisenssimäärä oli 211 ja väkirikkaan maakuntakeskuksen seuran vastaava 437 rekisteröityä harrastajaa. Vertailun vuoksi asukasluvultaan suunnilleen Alajärven kokoisen Sotkamon Jymy-Pesiksen lisenssimäärä oli viime vuonna  132 harrastajaa. Kasvun taustalla on Ankkureiden juniorivalmentajien ja junioritiimin pyyteetön työ, Alajärven yritysten voimakas tuki ja seuran pitkäaikainen panostus junioritoimintaan.

Henri Heikkinen toimii tulevana kesänä Ankkurien juniorivastaavana. (Heikkisen alkup. kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Ankkureilla on ollut vuodesta 2013 päätoiminen junioripäällikkö jonka toimesta etenkin pienimpien lasten eli pesiskoululaisten ja nuorimpien juniorijoukkueiden harrastajamäärät ovat kasvaneet vuosittain. Seuran junioritoiminnan kehittäminen jatkuu edelleen. Uutena juniorivastaavana on aloittanut Ankkureiden superpesispelaaja Henri Heikkinen. Heikkisen toimenkuvassa pääpaino tulee olemaan pesiskoulujen ja nuorimpien juniorijoukkueiden toiminnan kehittämisessä.

Oman toimintansa kehittämisen lisäksi Ankkurit tekee yhteistyötä alueen pienempien seurojen kanssa. Alueen pesäpalloseurat Ankkurit, Alavuden Peli-Veikot, Kuortaneen Kunto ja Soinin Sisu ovat hakeneet Pesäpalloliiton ja Opetus- ja kulttuuriministeriön tukea seurojen yhteisen juniorivalmennuspäällikön palkkaukseen. Näiden neljän seuran yhteenlaskettu harrastajamäärä oli viime kaudella 442 lisenssipelaajaa. Pesäpalloliiton osalta tuki on myönnetty ja OKM:n tuen osalta päätös saadaan lähiviikkoina.

Myös tulevaisuuden näkymät Ankkureiden toiminnalle ovat hyvät. Etenkin harjoitusolosuhteisiin saadaan syksyllä pitkään odotettu parannus kun ylipainehallin myötä Alajärvelle saadaan maan parhaisiin lukeutuvat olosuhteet lajin harjoittelemiseen. Toiminnan kasvu ja kehittäminen vaatii kuitenkin lisää resursseja ja tekijöitä kuten juniorivalmentajia, tuomareita ja talkootyöntekijöitä, näitä ei seuralla ole koskaan liikaa. Toimintaan mukaan tahtovat voivat ottaa yhteyttä Ankkureiden toiminnanjohtajaan tai juniorivastaavaan. Kaikille löytyy taustoista riippumatta sopiva tehtävä harrastuksen parissa.