ALAJÄRVI – HYVINKÄÄ 2-0 (4-2, 4-2)

Aki Orava oli huippuvireessä Hyvinkäätä vastaan. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

I Jakso

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kun molemmat joukkueet iskivät avausvuoroissaan juoksut. Tahkon ensimmäisen iski kolmospuolelta Teemu Nikkanen ja Ankkurien tasoituksen keskipompulla Sami Mikkolanaho. Toisessa vuorossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta lisäjuoksuja ei nähty. Alajärvi pystyi torjumaan kolmannen aloittavalla hyvillä ulkopelisuorituksilla. Omalla tasoittavalla sisävuorolla Ankkurit siirtyi harhaheiton turvin johtoon. Tahko joutui suorittamaan pelaajavaihdon, kun pallo osui kivuliaasti Aku Kettusen kämmeneen. Kotijoukkueen fiilis ei pelikatkon aikana hiipunut, vaan se siirtyi 3-1 johtoon Mikkolanahon tappikumuralla. 4-1 numerot syntyivät Rami Mäkisen pussarilla, kun kotiin pinkoi Viljo Sillanpää. Viimeisessä vuorossa Hyvinkää kavensi Atte Brandtin välilyönnillä, mutta jakso päättyi Manu Haukkalan ottamaan koppiin, josta syntyi kolmas palo.

Viljo Sillanpää on juuri tuonut juoksun. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

II Jakso

Tahko teki toiselle jaksolle lukuisia vaihtoja sisä- jaulkopeliin. Ankkurit aloitti kuitenkin sisävuorolla ja saikin pesät täyteen, mutta kenttä tyhjeni koppilyöntiin. Kakkoskärki rakensi kuitenkin uuden ajolähdön ja Nestori Yli-Sissala iski takakentältä avausjuoksun ja seuraavasta tilanteesta Ville Väliaho kumuroi Alajärven 2-0 johtoon. Toisessa vuorossa Hyvinkää kavensi Matias Kauppisen välilyönnillä lukemiksi 2-1. Kolmannen vuoron alkuun Ankkuri-kärki täytteli pesät ja Mikkolanahon kakkospuolen pussarilla syntyi kolmas juoksu Sillanpään edetessä. 4-1 taiteili taululle Henri Heikkinen, jonka painuvalla kotiin kirmasi Mikkolanaho. Hyvinkää tuli kahden juoksun päähän tasoittavallaan, kun Eetu Hämäläinen kotiutti Patrik Vartaman. Tämän lähemmäs vieraat eivät kuitenkaan päässeet ja Ankkurit nappasi pitkästä aikaa kolmen pisteen voiton.

Ville Väliahon aftergameface. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)