Manu Haukkala

Blogitekstin kirjoitushetkellä eletään tammikuun viimeistä päivää ja paljon on ehtinyt tapahtua Nestorin jouluisen blogikirjoituksen jälkeen. Vuosi on vaihtunut ja olemme jälleen lähempänä toukokuuta ja sarja-avausta Kitron pesäpallopyhätössä. Pelien makuunkin on tauon jälkeen vihdoin päästy. Edellisenä viikonloppuna pääsimme pelaamaan kaksi harjoituspeliä Alajärven upeassa ylipainehallissa. Lauantaina kohtasimme Seinäjoen JymyJussit ja sunnuntaina vieraaksemme saapuivat Koskenkorvan Urheilijat. Koonnit pelatuista otteluista löytyvät sivuiltamme, joten en niitä sen tarkemmin lähde blogitekstissäni purkamaan. Viikonloppuun mahtui kuitenkin hyvää peliä ja myös vähän huonompaa peliä. Peli ei vielä ole läheskään valmista, mutta ei sen vielä tammikuussa tarvitsekaan olla. Harjoitusottelut ovat tärkeitä pelimme kehittämistä ja tasomme mittaamista varten. Hyvät asiat otetaan mukaan reppuun ja virheistä otetaan opiksi. Harjoitusottelut luovat myös mukavaa vaihtelua talven harjoittelurumbaan, joka saattaa välillä tuntua hieman yksitoikkoiselta. Oli todella mukavaa huomata, että myös harjoitusottelut vetivät paljon katsojia kentälle!

Reissupelaajan arki

Kuten moni muukin joukkueemme pelaaja, myös minä kuuluun niihin niin kutsuttuihin ”reissupelaajiin”. Asun Tampereella opintojeni takia ja en sen takia pysty kulkemaan arkena Alajärvellä yhteisharjoituksissa. Talvikaudella siis kuljen Alajärvellä lähinnä vain leiriviikonloppuisin. Reissupelaajan arki eroaa tavallisen ”paikkakuntalaisen” pelaajan harjoittelusta siten, että suuren osan harjoituksista joutuu tekemään itsenäisesti. Lajitreenejä teen viikolla Tampereella pesisakatemiassa, jossa käy useita muitakin Tampereella asuvia pesäpalloilijoita, mutta puntti- ja juoksutreenit hoidan lähes aina yksin. Reissupelaajana joukkuekavereita näkee siis hieman harvemmin ja sen takia leiriviikonloput tuntuvatkin erityisen mukavilta. Olenkin leireillä ilolla seurannut, miten mahtavalla työmoraalilla joukkueemme harjoittelee ja pelaajilta löytyy jatkuvasti paloa kehittyä yksilöinä ja joukkueena. Hyvään suuntaan ollaan menossa!

Innolla kohti helmikuuta

Tammikuun myötä hallikauden harjoitusottelumme on pelattu ja helmikuussa saammekin suunnata katseemme kohti halli-SM-otteluita. Ankkurit pelaavat alkulohkossa kolme peliä tuttuja vastustajia vastaan kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Tämä asettaa tiettyjä haasteita leiriviikonloppujen sisältöjä ajatellen, sillä pelien lisäksi myös lajitreeniä on tehtävä, mutta on muistettava säästää paukkuja pelejä varten. Latausta tulee varmasti löytymään tarpeeksi, sillä jokainen joukkue haluaa tietysti voittaa ja raivata tiensä lopputurnaukseen. Pelaaminen on aina hauskempaa kuin harjoitteleminen ja joukkueena odotammekin innolla pelien alkamista. Kannattajien tuki peleissä on aina todella tärkeä ja toivonkin, että näen runsaasti Ankkurien kannattajia katsomossa!

Kohti kevättä ja hallipelejä!

-Manu Haukkala