On torstai 6.9 ja vuosi 2018…. Ei tähän päivään tarttisi tässä blogissa varmaan palata, mutta allekirjoittaneelle on jäänyt päivästä palavasti mieleen jotain. Ankkurit pelaa ratkaisevaa ottelua Kitrolla karsintasarjassa MansePP:tä vastaan. Ottelun viimeinen heitto suuntaa kakkospesälle ja Ankkureiden pesävahti tuulettaa armottomasti polvillaan. Tämä tuuletus tarkoitti, että Ankkurit pelaa Superpesistä myös kaudella 2019. Reilu 2500 Ankkurifania sai seurata tätä helpottunutta hetkeä.

Suuri suru valtaa sinikeltaiset sydämet

Vuosi tämän riemukkaan hetken jälkeen Kitron Stadionin valtaa suuri suru. Tällä kertaa samainen pesävahti ei tuuleta niin kuin vuosi takaperin… vaan itkee.. Yleisö on hiljainen.. Olemme juuri hävinneet karsintasarjan ottelun Siilinjärven Pesistä vastaan ja tappio tietää putoamista sarjaporrasta alemmaksi. Kyynelten valuessa myös omilla poskilla oli  Ankkureiden tiedottajana  vaikea kirjoittaa kotisivuille julkaisuun JOPA otsikkoa ”Ankkurit hakee kaudella 2020 vauhtia ykköspesiksestä”. Päässäni kuitenkin pyöri Ankkureiden sinikeltainen väri ja on pakko keskittyä tulevaan.

Missä mennään?

Kysymys ”missä mennään?” varmaan on monella Ankkurifanilla mielessä. Hävityn karsintasarjan jälkeen organisaatio joutuu myös muutoksiin, kun pesäpallojaosto vapautetaan tehtävistään. Tilalle nimetään uusi pesäpallotyöryhmä, mistä löytyy vankasti kokemusta ja sopivasti uutta verta.

Allekirjoittaneena voin sanoa, että tämä työryhmä on loistava. Ryhmä on lähes 24/7 aktiivisena ja jokainen hoitaa omaa tonttiansa loistavasti. Tässä vaiheessa blogia kirjoittaessa voin kuitenkin jo kuulla lukijoiden ajatukset päässäni,”mikä on meidän tuleva joukkue?”. Tähän voin vastata suoraan, että Ankkureiden sopimusryhmä on tällä hetkellä todella aktiivisena neuvotteluissa ja joukkueen kasaaminen on täydessä vauhdissa eli sopimusuutisia varmasti on lähiaikoina tiedossa.

Sydämessä sinikeltainen

Alajärveläisen pesäpallon tulevaisuus ei todellakaan ole pelkästään pesäpallotyöryhmän käsissä. Siihen tarvitaan myös sitä sinikeltaista sydäntä, mikä koostuu teistä hyvät Ankkurifanit ja yhteistyökumppanit. Ilman teitä me ei voida sanoa itseämme Alajärven Ankkureiksi. Pidetään yhdessä huoli, että sinikeltainen sydän ei sammu.

Ystävällisin terveisin

Alajärven Ankkureiden media-ja tiedotusvastaava Teemu Höykinpuro