KITEE – ALAJÄRVI 2-0 (3-2, 6-1)

Kitee hallitsi avausjaksoa tilanteiden valossa mielin määrin. Kolmostilanteet kirjattiin kotijoukkueelle 12-3, vaikka kiteeläisiltä jäi viimeinen sisävuoro käyttämättä. Toinen jakso ei tuonut voimasuhteisiin muutosta. Ankkurit puolusti jatkuvasti takatilannetta ja KiPa napsi väkisin jaksovoittoon tarvittavat juoksut.

Kitee hallitsi tapahtumia alemman jatkosarjan ottelussa. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Ankkurien aloitus helteisellä Rantakentällä oli vaisu, sillä miestä ei saatu kakkospesää pidemmälle. Kitee sen sijaan painosti tiukasti ajolähdöillä. Kaksi ensimmäistä yritystä hoiteli Rami Mäkinen ja kolmannen kärpäsellä Ville Väliaho. Toinen vuoro ei tuonut muutosta vierailijoiden sisäpeliin. Kotijoukkue kuitenkin jatkoi painostusta myös toisella lyöntivuorolla. Valtteri Kleemola hoiteli ensimmäisen kotiutuksen, mutta Antti-Jussi Toropaisen kupperille ei enää voitu mitään. Avausjuoksusta Kitee sai lisää virtaa ja otti Sami Partasen kolmosrajanäpillä toisen juoksunsa ja siirtyi 2-0 johtoon.

Kolmannessa vuorossa Ankkuritkin sai etenijän kolmoselle. Viljo Sillanpää toi kavennusjuoksun Henri Heikkisen kakkospuolen kupperilla. Tasoituksen iski Sami Mikkolanaho samanmallisella vedolla Heikkisen edetessä. Kitee täytteli pesät myös kolmannessa vuorossa ja siirtyi johtoon Ville Kotron kupperilla. Se riitti myös jaksovoittoon, sillä viimeisessä vuorossa Alajärvi ei saanut rakennettua kotiutustilannetta.

Toisella jaksolla ottelun juoni ei muuttunut. Kitee täytteli pesät ja siirtyi Partasen välilyönnillä johtoon. Jatkotilanteessa ulkopeliin vaihdettu Mikael Penninkangas haki hienosti kopiksi Kotron painuvan eikä lisäjuoksuja vielä nähty. Kotijoukkue taiteili kuitenkin vielä etenijän kolmoselle ja Jiri Pippola laittoi pallon väliin. Ensimmäisen tasoittavalla Kitee päästi Ankkurit harhaheitolla juoksun päähän. Toisessa vuorossa KiPa täytti jälleen kerran kenttäpesät ja Valentin Ikonen painoi pelivälineen väliin ja A-J Toropaisen vaisulla lyönnillä Ankkurit lahjoitti Kiteelle neljännen juoksun ja ilmassa alkoi jo olla ratkaisun makua. Tasoittavalla Alajärvi sai pesät täyteen, mutta tilanne kuivui koppilyöntiin.

Kun kolmannessa vuorossa kumpikaan ei onnistunut, mentiin viimeiseen vuoroon kotijoukkueen kolmen juoksun johdossa. Siinä Ikonen iski kakkossaumasta 5-1:een ja Partanen keskipompulla 6-1:een. Viimeisellä lyöntivuorollaan Alajärvi ei tilanteita saanut ja näin Kiteelle kolme pistettä.