Kankaanpää – Alajärvi 1-0 (3-2, 3-3)

Sami Mikkolanahon lyöntijyvä oli kohdallaan Kankaanpäässä. Kotitukset kirjattiin saldolla 5/6, mutta se oli laiha lohtu isäntien korjatessa otteluvoiton. Isännät tekivät tilannetta hieman paremmin ja Ankkurien sisävuoroja söivät lukuisat takapalot.

Sami Mikkolanahon huikea lyöntivire ei kantanut pisteille asti. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

I Jakso

Ankkurit aloitti pelin ulkoa ja ensimmäinen räpylävuoro sujui tyylikkäästi, eikä Kankaanpää saanut etenijää ykköspesää pidemmälle. Alajärven kärki laittoi pesät täyteen ja Sami Mikkolanahon välilyönnillä Viljo Sillanpää toi ottelun avausjuoksun. Toisessa vuorossa kotijoukkue täytti puolittaisella läpilyönnillä kenttäpesät ja jokeri Petteri Kortelainen löi komeasti pallon kakkospuolelle väliin tasoittaen ottelun. Ankkurien tasoittavalla ei tilanteita nähty. Kolmannessa vuorossa Maila rakensi yhden palon ajolähtötilanteen, mutta Sasu Iivarisen varma ulkopelisuoritus esti johtojuoksun syntymisen.

Kolmannen tasoittavalla Rami Mäkisen johdolla saatiin tilanne päälle, mutta juoksuihin asti se ei riittänyt. Viimeisessä vuorossa Kankaanpää sai jälleen tilannetta päälle ja Kortelaisen ja Arttu Vilanderin lyönneille se karkasi 3-1 johtoon ja otti tiukan otteen jaksovoitosta. Neljännen tasoittavalla Ankkuri-kärki laittoi pesät täyteen ilman paloja, mutta Mikkolanahon tyylikäs välilyönti jäi ainoaksi juoksuksi. Näin avausjakso isännille juoksuin 3-2.

II Jakso

Toiselle jaksolla Ankkurit aloitti sisävuorolla ja Mikkolanahon kakkospuolen sivallus saatteli kotiin Valtteri Kleemolan. KaMa:n avaus jäi tuloksettomaksi, mutta toisen vuoron aloituksessa asialla oli jälleen Mikkolanaho. Mikkiksen välilyönnillä Ankkurit siirtyi 2-0 johtoon Manu Haukkalan edetessä. Ankkurit teki toisella jaksolla vaihdon, kun Rami Mäkinen siirtyi ulkopeliin Nestori Yli-Sissalan tilalle. Tasoittavallaan Kankaanpää tuli Kortelaisen lyönnillä kotijoukkue juoksun päähän.

Ankkurien kolmas vuoro oli vaisu, mutta kotijoukkue rakensi välittömästi yhden palon ajon. Kari Kellokosken painuva yllätti vierailijoiden kakkospuolen. Viljo Sillanpään hyvä pallon haku esti pajatson tyhjentymisen, mutta tilanne muuttui lukemiin 3-2. Alajärven viimeinen sisävuoro tuotti Mikkolanahon lyönnillä jälleen juoksun. Se jäi valitettavasti ainoaksi ja Mailan tasoittavan jäätyä nollille isännät nappasivat kaksi arvokasta sarjapistettä.