Alajärvi – Raahe 0-2 (2-4, 3-6)

Joukkueet tekivät tilannetta lähes tasatahtiin, mutta vierailijat olivat piirun verran terävämpiä sekä sisä- että ulkopelissä. Topi Kososen lukkarointi vaikeutti kotijoukkueen tilanteiden rakentelua ja Jari Törmänen huolehti kotiutustehoista. Ankkurien sisäpelin tuki oli jälleeen Sami Mikkolanaho, joka löi ottelussa kolme juoksua.

Sami Mikkolanaho jatkoi hyviä otteitaan mailan varressa. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Raahe aloitti sisältä ja sai pesät täyteen, mutta Ankkurien ulkokenttä hoiti tilanteet tyylikkäästi lukkari Ville Väliahon johdolla. Alajärvi täytti myös kärjellä pesät ja Sami Mikkolanaho iski ensimmäisen välilyönnillä. Väliahon jengalla Manu Haukkala toi kauden avauspelissään lukemiksi 2-0.  Toisessa vuorossa Jari Törmänen puhkaisi ajotilanteessa kolmospuolen tasoittaen tilanteeksi 2-2. Kotijoukkueen tasoittava jäi vaisuksi ja kolmanteen vuoroon mentiin tasatilanteessa.

Kolmannen vuoron mentyä juoksuitta Raahe rakensi kärjestä ajolähdön, josta Törmänen onnistui ensin keskipompulla ja jatkotilanteesta Eino Järvelä pussarillaan. Näin PattU johti kahdella juoksulla Ankkurien tullessa viimeistä kertaa lyömään. Kova painostus ei kuitenkaan näkynyt tulostaululla ja Raahe nappasi avausjakson juoksuin 4-2.

Toisen jakson alussa Ankkurien sisäpeli oli edelleen todella takkuista eikä juoksujen teko kahdessa ensimmäisessä vuorossa onnistunut. Raahe taas aloitti toisen jakson sisävuoronsa terävästi ja napautti heti kättelyssä taululle 2-0 johtolukemat.

Kolmannessa vuorossa kotijoukkueen sisäpeli näytti jo avautumisen merkkejä, kun Mikkolanahon kupperi karkasi kakkospuolelta nurmella kahden juoksun arvoisesti. Kun Viljo Sillanpää laittoi vielä pallon väliin, Mikkolanahon edetessä siirtyi Alajärvi vuorostaan 3-2 johtoon. Törmänen jatkoi tasoittavalla hyviä esityksiään ja iski vastustamattomasti pelin tasoihin. Viimeisessä vuorossa kotijoukkue ei juoksujen tekoon pystynyt ja Raahe lähti metsästämään tasatilanteessa kolmatta pistettä. Se onnistuikin, kun takapesät täyttyivät harhaheitolla ja Topi Kosonen iski pallon takaa maisemaan ja näin toinen jakso Raahelle lukemin 6-3.