Otteluennakko

Hyvinkää – Alajärvi

Ankkurit matkaa sunnuntaina Pihkalan-stadionille Hyvinkäälle ja vastaan siellä asettuu luonnollisesti Tahko.

Ankkureitten viimeiset kolme peliä ovat tuottaneet kolme pistettä, joista kaksi napattiin Kempeleeltä yksi Raahelta ja Vimpeliä vastaan jäätiin nollille. Lukkariongelmat on saatu selätettyä, kun sinikeltaisiin kiinnitettiin lukkariksi Riku Rantanen. Myös Joni Matintuvan jalka kestää jo pelaamisen, vaikka se ei aivan täydessä iskussa vielä olekaan. Alajärven parhaimmistoa ovat illast toiseen olleet todella laadukkaasti suorittavat Petrus Puputti ja Aki Orava. Myös Kari Kellokosken tehot ovat palanneet viime kauden lukemiin. Jokeriosasto Mikkolanaho-Tallbacka jäi sekä Raahessa, että kotiottelussa Vetoa vastaan pieneen rooliin, sillä tilanteita miehille ei meinannut rakentua millään. Ankkurilaisittain onkin tärkeää, että kärjen rakentamat tilanteet saataisiin jatkumaan jokereille asti.

Joni Matintupa oli jälleen pelikuntoinen ja pelasi pirteästi Vimpeliä vastaa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Joni Matintupa oli jälleen pelikuntoinen ja pelasi pirteästi Vimpeliä vastaan. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Hyvinkää on pelannut viimeiset kolme ottelua myötätuulessa. Perjantaina kellistyi Kouvolassa kotijoukkue Pallon Lyöjät ja sitä ennen hyvinkääläisten vireen sai tuta Oulun Lippo. Ainoastaan Joensuuta vastaa Tahko jäi pisteittä ja on kerännyt kolmesta viimeisestä ottelustaan siis neljä pistettä. Tahkon pelin sielu on tällä kaudella ollut Juha Puhtimäki, joka lukkaroinnin ohella vastaa tilanteiden rakentelusta. Puhtimäki on joukkueensa paras etenijä ja johtaa kärkilyöntien määrässä ja onnistumisprosenteissa joukkueensa tilastoja. Jokeri Ville Kero on kotiuttanut tehokkaasti. Miehen tilillä on 33 kotiutusta.

Pihkalan avara kenttä mahdollistaa kunnarin joka suunnasta ja asettaa lisäpaineita ulkopeliin. Kuka nähdään Ankkurien lukkarina? Kuka on jokeriosastojen tehokkain? Vastaukset näihin ja kaikkiin muihinkin kysymyksiin Ankkuriradiosta su klo 17 alkaen.