Ankkureiden naisten joukkue on valmis uuden kauden haasteisiin

Alajärven Ankkureiden ensimmäisen kausi oli moneltakin kantilta katsottuna hieno onnistuminen. Pelit sujuivat tuloksellisesti hyvin, katsojat oppivat hiljalleen löytämään paikkansa myös naisten otteluissa ja yleinen kiinnostus Ankkurilaista naispesäpalloa kohtaan kasvoi huomattavasti.

Seuraavan kauden suuntaviivojen mietintä alkoi jo kesällä, mutta varsinainen joukkojen kokoaminen vasta myöhemmin alkusyksystä. Vuoden kestäneellä projektilla ei haeta pikavoittoja, joten seuraavan kauden haaveissa ja suunnitelmissa lähtökohtana oli se, että siitä pyritään jatkamaan mihin viime kaudella jäätiin.

Muutoksilta ei tässäkään projektissa vältytä. Kun puhutaan nuorista aikuisista, niin elämäntilanteet, tavoitteet ja suunnitelmat saattavat muuttua nopeastikin. Tärkeintä tällaisessa projektissa on se, että ollaan tietoisia mahdollisista muutoksista ja niihin pystytään reagoimaan. Ankkureiden naisten kohdalla voidaan todeta näin käyneen.

Roosa Aho palaa Ankkureihin – Hietamäki, Honkaperä ja Kiuru uusina vahvuuteena mukaan

Ankkurilaisen naispesäpallon kannalta merkittävin siirtouutinen on Roosa Ahon paluu kasvattajaseuraansa Jalasjärven Jalaksesta. Pitkään naisten Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä pelannut Roosa tuo joukkueeseen yhdessä Tanja Tuomelan kanssa ison määrän osaamista ja kokemusta pesäpallon eri osa-alueille.

Mielestäni on hienoa, että Alajärvellä pelataan naispesistä ja nyt saan mahdollisuuden olla itse osana sitä. Ankkureissa oma pesäpalloura on vuosia sitten alkanut, joten on hienoa saada pelata taas kasvattajaseuran väreissä. ” – Roosa Aho

Joukkueen pelinjohdolle Roosan paluu on iloinen asia.

– Tämä on Ankkureiden naispesikselle iso juttu. Otan tämän henkilökohtaisesti kunnianosoituksena tekemäämme työtä kohtaan. Roosa tuo paljon kokemusta, osaamista ja esimerkkiä lisää nuoreen joukkueeseen. Nyt kun meillä on Roosan ja Tanjan myötä kaksi superpesistaustaista pelaajaa joukkueessamme, niin he ovat mitä parhain esimerkki nuorille tulevaisuuden huipuille. Arkityön taso kasvanee huomattavasti, uskoo Tero Tuomela

Roosan lisäksi uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät viime kaudella Suomensarjaa Kinnulassa pelannut Eeva Honkaperä sekä Toholammin Urheilijoita edustaneet Riia Hietamäki ja Viivi Kiuru. Viime kaudella kaksoisedustuksella Ankkureissa pelannut Carita Tunkkari siirtyy pysyvällä siirrolla Ankkureihin Lappajärven Veikoista.

Uusien pelaajien kohdalla valmennus näkee selkeän win – win – tilanteen joukkueen kannalta.

– Kaikkien kolmen pelaajan kohdalla tilanne on se, että he hakevat uralleen uusia haasteita ja virikkeitä. Ne on avainsanat, miksi ovat hakeutuneet pelaamaan meille. Eevan liittyminen ratkesi hieman aiemmin, mutta Riian ja Viivin liittyminen vahvistui ihan viime metreillä. Jokainen heistä varmasti vahvistaa joukkuettamme omilla vahvuuksillaan, toteaa Tuomela

Laaja harjoitusrinki luo mahdollisuuksia, mutta myös haastaa valmennusta

Ankkureiden naisten joukkueen harjoitusringin vahvuus on yli 20 pelaajaa. 4 ulkopuolisen vahvistuksen lisäksi joukkueen harjoitusrinkiä vahvistaa viime kaudella C-junioreita edustaneet Roosa Nuolikoski ja Minea Kivinen. Omien junioreiden nostaminen edustusjoukkueeseen on projektin jatkuvuuden kannalta tärkein juttu.
Suurin osa tulevan kauden pelaajaringistä on juniori-ikäisiä, eli he pelaavat aikuisten sarjan lisäksi Tyttöjen Superpesistä Vimpelissä tai C-tyttöjen sarjaa Alajärvellä.

– Harjoitusryhmämme on iso. Toki se oli sitä viime kaudellakin. Iso pelaajamäärä antaa monenlaisia mahdollisuuksia, mutta luo myös haasteita harjoitusten suunnitteluun ja läpiviemiseen. Uskon, että vuosien kokemuksella tulee vielä tilanteita, että pelaajamäärä tuntuu kovin pieneltäkin. Aika näyttää. Onneksi meillä on valmennuksessa 3-4 henkilöä, niin siitä on iso apu.

Kokonaisuutena muutokset pieniä – tavoitteena ottaa uusia kehitysaskelia

Joukkue kokonaisuudessaan selvisi ensimmäisen kauden jälkeen suhteellisen vähäisillä muutoksilla. 4-5 pelaajaa on poissa viime vuoden vahvuudesta ja kuusi uutta pelaajaa on tullut tilalle. Valmennukseen saadaan lisää hartioita Tuomas Nurmelan liittyessä mukaan.

– Tässä kohtaa voi aika suurella todennäköisyydellä sanoa, että joukkue valmennuksineen on aika lailla tässä. Pitää olla jo kohtuullisen merkittävä syy tehdä lisäyksiä pelaajamäärään.
Pelaajamäärä on sellainen, että farmisopimuksia, kuten ei kaksoisedustuksiakaan tarvitse miettiä ylempää.
Siinä mielessä olemme kiitollisessa asemassa. Muutama runkopelaaja ei jatka meillä. Se kuuluu prosessiin ja aiheuttaa varmuudella muutoksia, mutta olemme saaneet laadukkaita vahvistuksia ja meillä on omasta takaa nälkäisiä saappaiden täyttäjiä. Tavoitteena on joukkueena ja yksilöinä kehittyä viime kaudesta ja sitä kautta ottaa askelia kohti seuraavia kehitystasoja, mitä ne ikinä sitten tarkoittaakaan. Hyvillä ja odottavaisilla mielillä kohti kautta 2022! Hyvin alkanutta ja tiivistä yhteistyötä Vimpelin Vedon kanssa jatketaan B-tyttöjen ja naisten joukkueen osalta.

Viivin, Riian ja Eevan kommentit uusista haasteista:

Ajattelin, että uuden ympäristön vaihtaminen tekisi hyvää ja nyt jos koskaan haluan haastaa ja kehittää itseäni oikeen kunnolla, niin yksilöllisesti kuin myös joukkueeena, joten Ankkurit on siihen kaikista parhain ratkaisu omalla kohdalla. Mahtavaa olla päästä Ankkureiden matkaan mukaan ja olla osana tulevan joukkueen taivalta. Odottavilla ja innokkailla fiiliksillä kauteen
– Viivi Kiuru –

” Ankkureihin päätin liittyä, koska halusin uutta näkökulmaa treenaamiseen ja kehittymiseen niin yksilö – kuin joukkuetasolla. Huippua päästä Ankkureiden matkaan ja odotan innolla tulevaa kautta! ”
– Riia Hietamäki –

” Halusin uusia haasteita uralleni ja innolla odotan uuden joukkueen kanssa tekemisiä ”
– Eeva Honkaperä –

Kauden 2022 harjoitusrinki

Aho Roosa
Antila Veera
Haapasalo Oona
Hietamäki Riia
Honkaperä Eeva
Honko Siiri
Kangasniemi Sanni
Kangasaho Kiia
Kangasaho Lotta
Kiuru Viivi
Kivinen Minea
Koskela Iina
Leppäniemi Iiris
Mertaniemi Anni
Nuolikoski Roosa
Oksanen Ella
Rannanpää Neea
Tunkkari Carita
Tuomela Amanda
Tuomela Tanja
Valkonen Vilja