Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho, joka johtaa molempia tilastoja yhdeksän ottelun lukemin 2+26 lyötyä ja kahdeksan tuotua. Upeasta alkukaudesta on osoituksena kuusi ykköspalkintoa ja yksi kakkospalkinto.

Viimeksi kaudella 1995 pudotuspeleihin yltänyt Ankkurit pitää tällä hetkellä sarjataulukossa hallussaan sijaa 7. Suuri kiitos siitä kuuluu Mikkolanaholle, joka on lyönyt alkukaudesta enemmän juoksuja kuin aiemmin pelaamissaan 28 superpesisottelussa. Ankkureiden kasvatti debytoi pääsarjatasolla 2013 ja pelasi yhden tehopisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Sami "MIkkis" Mikkolanaho. Kuva: Tapani Tallbacka

Sami ”MIkkis” Mikkolanaho. Kuva: Tapani Tallbacka

Enni Kylä-Kause Lukon tuki ja turva
Naisten Superpesiksen toukokuun pelaajaksi on valittu kasvattajaseuraansa Raumalle palannut Enni Kylä-Kause. Yksi sarjan vaarallisimmista lyöjistä nakutti kuuteen otteluun 39 kärkilyöntiä ja onnistui niissä seitsemän kertaa kymmenestä. Viimeksi Kylä-Kause pelasi vahvasti sunnuntain voitto-ottelussa Kempeleen Kiriä vastaan ja puhkaisi urallaan 1000 kärkilyönnin rajan.

Lukon valmistautuminen kauteen ei ole ollut helppoa pelinjohtajavaihdoksen, heikon Halli-SM-menestyksen ja harjoitusotteluiden vaihtelevien peliesitysten myötä. Kylä-Kause on omalla esimerkillään nostanut koko joukkueen itseluottamuksen korkealle tasolle. Lukko on sarjan kärjessä yhdessä jyväskyläläisen Kirittärien kanssa 13 pisteellään.

Jokinen ja Hynninen Ykköspesiksen parhaat
Miesten Ykköspesiksen kärkipäässä seurataan jo nyt tiiviisti sarjataulukkoa, kun runkosarjan voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2016. Seinäjoelta Oulun Lippo Pesikseen 239 pääsarjaottelun kokemuksella siirtynyt Ville-Pekka Jokinen on vastannut odotuksiin ja kantanut vastuuta. Miesten Ykköspesiksen toukokuun pelaajaksi valittu Jokinen johtaa sekä etenijä- että kärkilyöntitilastoja. Oulun Lipon kasvatti onnistui kärkilyönneissään kolme kertaa neljästä.

Naisten Ykköspesiksessä Jyväskylän Pesis on esiintynyt alkukaudesta vakuuttavimmin. Joukkue johtaa sarjaa 15 pisteellään otettuaan kuudesta ottelustaan yhtä monta voittoa. Yksi joukkueen avainpelaajista on ollut kolme edellistä kautta Superpesiksessä pelannut Lotta-Riina Hynninen, joka johtaa kärkilyöntitilastoa ylivoimaisesti 45 onnistumisellaan. Varkautelaisen Puurtilan Kisa-Poikien kasvatti on valittu naisten Ykköspesiksen toukokuun pelaajaksi.

Kuukauden pelaajat 2008-2015: http://www.pesis.fi/pesapalloliitto/historia/pelaajatilastot/kuukauden_pelaajat/

Pelaajakortit (Excel-muodossa)

Mikkolanaho: http://www.pesis.fi/@Bin/16108043/Mikkolanaho+Sami.xlsx

Kylä-Kause: http://www.pesis.fi/%40Bin/16272875/Kyl%c3%a4-Kause+Enni.xlsx

Jokinen: http://www.pesis.fi/@Bin/16021194/Jokinen+Ville-Pekka.xlsx

Hynninen: http://www.pesis.fi/@Bin/16250339/Hynninen+Lotta-Riina.xlsx