Sunnuntaina Kitrolla nähdään perinteikäs Kouvola. Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo toukokuun puolella ja silloin Kouvola vei voiton. Ankkuritaustaa löytyy Koplasta sekä pelaaja- että pelinjohtopuolelta. Matti Saukko pelaa ja Jukka Mäkinen toimii toisena pelinjohtajana.

Koplan peli on lähtenyt rullaamaan vahvasti. Tällä hetkellä se on sarjataulukossa kolmantena 18 pisteellä. Joensuulla pinnoja on saman verran, mutta Kouvolalla on enemmän kolmen pisteen voittoja. Viimeisistä otteluista saldona ovat voitot Kankaanpäästä ja Koskenkorvasta sekä selkeä tappio Vimpelissä. Ankkurien tilastot kertovat voitokkaista Jyväskylä ja Seinäjoki otteluista sekä niukasta häviöstä Raahessa.

Näiden joukkueiden vertaaminen tilastojen valossa on helppoa, sillä molemmat ovat pelanneet saman määrän otteluita eli kymmenen. Kotiuttamisesta KPL:n päävastuun kantaa jokeri Ossi Meriläinen, joka on iskenyt juoksuja lähes tasatahtiin Ankkurien Sami Mikkolanahon kanssa. Tulitukiosastossa Koplalla toimivat Sasu Toikka ja Matias Rinta-aho. Alajärven toiseksi paras kotiuttaja on Sasu Iivarinen. Etenijäpuolella Petrus Puputti on tuonut yhden juoksun enemmän kuin kymenlaaksolaisten Tommi Mäentausta. Kärkilyöntitilastossa Aki Orava on omilla luvuillaan ja Jere Saukon jälkeen tilastosta löytyvät Kouvolan Anssi Lammila ja Mäentausta.

Molemmat joukkueet tekevät tilannetta hyvin, vaikka Kouvolalla pari nihkeämpää peliä onkin alla.  Ratkaisu nähtäneen jälleen kotiutuspuolella. Jokerit ovat iskussa molemmissa joukkueissa ja lyöntivoimaa löytyy molemmista joukkueista vähintäänkin riittävästi. Nähtäväksi jää kumman ulkopeli kestää paremmin takatilannepelaamisen. Lukkarit Janne Kivipelto ja Joni Rytkönen ovat myös paljon vartijoina.

Ottelu alkaa klo 17.00.