Kauden ensimmäinen paikallisderby Alavuden Peli-Veikkojen ja Ankkurien välillä ei ollut juoksujuhlien säväyttämä. Ankkurien tilanteiden rakentelu takkusi läpi ottelun. Ulkopelissä molemmat joukkueet pelasi tasaisen hyvän ottelun.  Ville Keltikangas ratkaisee voiton Ankkureille kotarissa.

Ensimmäinen jakso niukasti Ankkureille.

Ensimmäinen jakso on tasaista vääntöä, mikä ratkeaa Ankkurien hyväksi vasta jakson loppupuolella. Jakson alkuun molemmat saa paikkansa. Ensimmäisessä vuorossa Alavus rakentaa kolmostilanteen päälle, mutta ei pääse koskaan yrittämään kotiutusta, kun tilanne kuolee turhaan takapaloon. Ankkurit rakentaa omalla sisävuorollaan yhden palon ajotilanteen. Juho Ihamäki ja Martti Viitasalo pääsee yrittämään miestä kotiin, mutta ilman tulosta. Toisessa vuorossa nähdään jakson ensimmäinen juoksu ja siitä vastaa Alavus, kun Rasmus Tepon koppilyönti karkaa Ankkurien kopparien taakse ja Jussi Kivipelto juoksee kotiin. Ankkurien sisäpeli on erittäin nihkeää toisessa vuorossa ja miestä ei nähdä edes kakkospesällä asti. Kolmas vuoro ratkaisee jaksovoiton Ankkureille. Alavus ei omalla sisävuorollaan saa lisäjuoksuja aikaan Mikko Mahlamäen ja Antti Toivolan yrityksistä. Ankkurit sen sijaan rakentaa kakkoskärjestä palottoman ajotilanteen ja Juho Ihamäki ja Martti Viitasalo onnistuu lyömään juoksut mieheen. Juoksujen tuojina Tuukka Etula ja Lauri Ihamäki. Alavus saa vielä paikkansa tulla tasoihin neljännessä vuorossa, kun Mikko Mahlamäki yrittää saatella miehen kotipesään. Mahlamäen lyönti kuitenkin jää Ankkurien etukentän käsiin ja kolmas palo taululle. Jakso Ankkureille niukasti 1-2.

Ankkurien sisäpeli nihkeää toisella jaksolla. Alavus pelaa loistavaa ulkopeliä ja onnistuu viemään jakson lukemin 2-0. 

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa nähdään jakson ensimmäinen juoksu ja siitä vastaa Alavus. Ankkurit saa aloittavalla vuorolla paikan Ville Keltikankaalle, mutta ilman onnistumista. Alavus pääsee yrittämään omalla sisävuorollaan kolme kertaa miestä kotiin ja onnistuu kerran Joonas Riikilän lyödessä Oskari Mäkelän kotiin.  Toinen sisävuoro Ankkureilta on surkea. Kaksi ensimmäistä lyöjää Koivusalmi ja Penninkangas palaa ykköspesälle. Vuoroon ei saada oikein minkäänlaista otetta enää tämän jälkeen ja Alavus tulee 1-0 tilanteessa omaan sisävuoroon. Alavus saa paineen päälle kärjestä ja onnistuu lisäämään johtoaan yhden pinnan verran Jussi Kivipellon loistavalla välilyönnillä ja kotiin saa rauhassa kipittää Oskari Mäkelä. Kolmas sisävuoro ei tuo Ankkureille jakson avausjuoksua. Juho Ihamäki pääsee viimeisenä lyöjänä yrittämään Ville Keltikangasta kotiin, mutta lyönti kantaa kopiksi. Alavus ei saa omalla vuorollaan lisäjuoksuja taululle eikä miestä nähdä edes kolmospesällä. Neljäs vuoro alkaa Alavuden 2-0 johtoasemassa Ankkurien sisävuorolla.  Ankkurit rakentaa kärjestä yhden palon ajotilanteen Ville Keltikankaalle. Keltikankaan lyöntivuoro tuottaa kuitenkin kaksi lisäpaloa taululle ja jakso Alavuden nimiin lukemin 2-0.

Supervuoro ei tuota ratkaisua.

Alavus aloittaa supervuoron sisältä ja saa tilanteen päälle kahdella palolla. Mikko Mahlamäen kotiutusyritys kuintekin jää Ankkurien etukentän haaviin ja helppo palo kotiin. Ankkurien sisävuoro supervuorossa ei kulje ja etenijää ei nähdä kakkospesää pidemmällä.

Ankkurit jätti Alavuden nollille kotarissa.

Alavus aloitti kotarin sisältä. Kaikki viisi miestä  Tero Rantakangas, Joonas Riikilä, Antti Toivola, Mikko Mahlamäki ja Aapeli Suvisalmi epäonnistuvat.  Ankkurit ratkaisee toisella parilla ottelun voiton. Ville Keltikangas paukauttaa koppareiden yli pallon ja Antton Peltomäki saa tuuletellen juosta kotiin. Koko ottelu Ankkureille 1-2k (1-2, 2-0, 0-0s, 1-0k)

OTTELUN TILASTOT