Ankkurien Ykköspesismiehistön kausi on alkanut kahdella tappiolla. Kauden avauksessa Ankkurit hävisi sarjan ennakkosuosikki Oulun Lipolle Kitrolla kotarissa. Tällä kertaa vastassa Kitrolla oli naapuri Alavuden Peli-Veikot ja pitkän kaavan kautta jälleen saatiin vasta voittaja selville.

Ankkurit kohtasi keskiviikkona paikallisvastustaja Alavuden Peli-Veikot Kitrolla. Ankkurien peli oli läpi ottelun hermostunutta ja helppoja virheitä tuli niin sisällä kuin ulkona.

Ottelun avausjuoksut nähtiin ensimmäisen jakson toisessa vuorossa. Ankkurit aloitti juoksutehtailun aloittavalla vuorolla Juho Ihamäen saumapuhkaisulla ja Ville Keltikangas sai tuoda helposti tilanteeksi 1-0. Hetkeä myöhemmin Ankkurien kärkietenijä Elmeri Koivusalmi pääsee yrittämään kotiutusta ajotilanteeseen ja onnistuu myös, kun Alavuden polttolinja haparoi kiinniotossa ja Jami Lassila juoksee kotiin. Alavus avaa myös toisessa vuorossa juoksutilinsä Miika Anttilan mailasta, kun Kalle Viita kirmaa kotiin Miikan saumapuhkaisulla.

Kolmannessa vuorossa nähdään jakson ratkaisu. Alavus järjestää ajotilanteen ja nuori Lauri Juurakko lyömään. Laurilta tuleekin loistava lyönti mikä puhkaisee kolmosluukun ja Mikko Hakomäki sekä Miika Anttila tuo lukemiksi 2-3.

Ankkurien neljäs sisävuoro oli virheiden sävyttämä ja jakso merkataan Alavudelle.

Toisen jakson alkuun nähtiin parempaa Ankkuria. Ulkopeli ensimmäisessä vuorossa oli hyvää ja  omalla sisävuorolla pari tikkiä myös saatiin taululle. Ensimmäisestä lyödystä vastasi Antti Toivola, joka puhkaisi loistavalla leikkurilla kolmosrajan ja Mikael Penninkangas juoksi kotiin helpon juoksun. Seuraava lyöjä Juho Ihamäki siirteli Ankkurit keskisaumalyönnillä Ankkurit 2-0 johtoon Nestori Yli-Sissalan juostessa kotiin.

Alavus pääsi toisessa vuorossa juoksun päähän, kun Eemeli Jaakkola lyö tilanteeksi 2-1. Seuravaa juoksua saatiin odotella neljänteen vuoroon asti, kun Alavus tasoittaa ottelun aloittavalla vuorolla Rasmus Tepon kakkoskulman läpärillä. Ankkurit lähtee tasoittavalle vuorolle mielessään, että se yksi juoksu pitää kaivaa jostain ja se myös tulee, mutta melko halvalla, kun etutilanteessa Lauri Ihamäen loistava varsilyönti on täyttämässä pesiä. Alavuden etukenttä heittää ihan turhan polttoyrityksen kakkospesälle ja se karkaa kohti aitoja. Koivusalmi tuo tilanteessa helposti Ankkurien voittojuoksun ja jakso kirjataan lukemin 3-2.

Supervuorossa Juho Ihamäki onnistuu siirtämään Ankkurit aloittavalla vuorolla 1-0 johtoon kotiuttaessa Penninkankaan kotiin. Ankkureille tarjottiin voittoa supervuorossa. Antti Toivola  heittää tolpan kotiutuslyöntiin ja Jaakko Peltokangas vetäisee täyden hutin kahden palon tilanteessa. Pallo kuitenkin osuu sopivasti syöttölautasen reunaan ja kimpoaa siitä kotipesästä ulos. Mikko Hakomäki tuo tällä harvinaisuudella Alavuden tasoihin.

Ratkaisua haettiin kotarista. Ankkurit onnistui aloittavalla sisävuorolla kahdesti. Lyödyistä vastasi Lauri Ihamäki ja Toivola. Tuojiksi merkattiin Penninkangas ja Koivusalmi.  Alavus kuitenkin oli kotarissa parempi hyvillä lyönneillä, kun Miika Anttila, Joonas Riihimäki ja Lauri Juurakko lyövät miehet kotiin.

Ottelu niukasti vieraille jaksoin 1-2 (2-3, 3-2, 1-1, 3-2s)

OTTELUN TILASTOT