Alavus näytti jo kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, että on paha vastus Ankkureille. Ankkurit oli tänään hallitseva osapuoli tilanteiden rakentelussa. Kotiutukset jäi todella kuiviksi, mutta tärkeä voitto kuitenkin kairattiin supervuoron jälkeen 0-1 (2-2, 3-3, 0-1s)

Ankkurien hahmona tänään hääri Mikael Penninkangas tuoden mm 4 juoksua. (Kuva: Jani Vuorela)

I JAKSO

Ensimmäinen jakso alkaa Alavuden sisävuorolla. Ankkurien ulkopeli näyttää toimivan komeasti, mutta Alavuden kakkoskärki rakentaa väkisin ajotilanteen. Joonas Riihimäki ei kuitenkaan onnistu kotiutuslyönnissä vaan polttolinjaan jääneestä lyönnistä tulee monen metrin palo. Ankkurit aloittaa loistavasti ensimmäisen sisävuoron. Mikael Penninkangas puhkaisee kakkospuolen ykköstilanteessa ja auttaa rakentamaan palottoman ajon Ankkureille. Tuukka Etula on mies paikallaan ajotilanteessa ja lyö kaksi juoksua. Ensimmäinen lyöty tulee loistavalla luukkulyönnillä ja toinen keskipompulla. Juoksujen tuojina kunnostautuu Elmeri Koivusalmi ja Penninkangas.

Toiseen vuoroon lähdetään Ankkurien 0-2 johtoasemassa. Alavus ei kolmostilanteita saa rakennettua. Tärkeänä palasena toimii Ville Keltikagas joka suolaa kaksi miestä näpistä kolmospesälle. Ankkuritkaan ei onnistu vuorossa, vaikka saa rakennettua Antti Toivolalle kahdella palolla tilanteen. Toivolan lyönti jää polttolinjaan kopiksi ja piip piip.

Kolmannessa vuorossa Alavus kirii tasoihin, kun kärki rakentaa yhden palon ajotilanteen. Miika Anttila lyö kolmosluukkulyönnillä Alavuden juoksun päähän ja seuraava lyöjä Joonas Riihimäki tasoittaa tilanteeksi 2-2 loistavalla kumuralla.

Ankkureilla on tasoittavalla vuorolla tilanteensa mennä johtoon. Kärki rakentaa ajotilanteen päälle, mutta Etulan ja Toivolan yrityksillä ei onnistumisia tule.

Ankkurien ulkopeli jakson viimeisessä vuorossa on rautaa ja Alavus ei saa oikein mitään aikaan. Ankkureilla on ratkaisun avaimet kädessä jaksovoittoon, kun kärki rakentaa palottoman ajotilanteen. Etula, Toivola ja Lauri Ihamäki pääsevät yrittämään kotiutusta, mutta ilman tulosta. Viimeisenä lyöjänä Ville Keltikangas vielä saattelee ykköseltä Pyry Alasen kolmoselle asti ja pääsee yrittämään vielä kotiutusta, mutta ilman onnistumista ja jakso tasataan lukemin 2-2.

II JAKSO

Ankkurit aloittaa sisällä toisen jakson pirteästi siirtyen kahden juoksun johtoasemaan, kun numerolle viisi siirtynyt Lauri Ihamäki kotiuttaa Penninkankaan ja Ville Keltikangas saattelee Nestorin kotiin. Alavus saa tasoittavalla vuorolla mahdollisuuden kavennukseen. Kahden palon ajotilanteessa Joonas Riihimäki vetäisee kumuran väliin, mutta Tuukka Etula hakee loistavasti syöksykopin.

Toisessa vuorossa Ankkurit rakentaa kahdelle viimeiselle lyöjälle tilanteen. Vili Siltalan kolmospuolen lyönti ei tuota tulosta. Ville Viljanmaa on lähellä siirtää Ankkurit 3-0 johtoon välilyönnillä, mutta Alavuden koppari Mikko Hakomäki hakee lyönnin  syöksymällä kopiksi. Alavus rakentaa omalla sisävuorollaan hienosti heti kärjestä tilanteen ja tulee ottelussa tasoihin lukemiin 2-2. Miika Anttila kotiuttaa ensimmäisenä Ville Takalan ja Joonas Riihimäki jatkotilanteessa kumuralla Kalle Viidan.

Kolmannen vuoron aloittava sisävuoro on Ankkureilta heikko ja tilanteita ei pystytä rakentamaan. Alavus sen sijaan onnistuu siirtymään johtoon tasoittavalla vuorolla ja jälleen onnistujana Miika Anttila kotiuttaen Oskari Mäkelän.

Jakson viimeinen vuoro alkaa loistavasti Ankkureilta, kun Elmeri Koivusalmi lyö pallon kärkietenijänä kakkoskopparin yli ja etenee suoraan kakkospesälle. Tämän jälkeen Ankkurit rakentaa palottoman ajotilanteen. Tuukan yrityksellä ei tule tulosta, mutta Lauri Ihamäki vetää ottelun tasoihin  loistavalla kakkosrajanäpillä. Juoksun tuojana Mikael Penninkangas. Alavudelle rakentuu tasoittavalla vuorolla mahdollisuus ratkaista voitto, kun Joonas Riihimäelle saadaan tilanne päälle. Ankkurien takatilanne puolustaminen kuitenkin kestää ja jakso tasataan numeroin 3-3.

SUPERVUORO

Supervuoron sisältä aloittava Alavus saa yhden kotiutustilanteen päälle kahdella palolla Joonas Riihimäelle. Lukkari Antti Toivola kuitenkin on ovelalla päällä ja irroittaa väärällä miehen kolmoselta.  Ankkurien supervuoron sisävuoro lähtee loistavasti liikkeelle kärjen rakentaessa palottoman ajon. Tuukka Etula ja Lauri Ihamäki ei onnistu ratkaisemaan, mutta Ville Keltikangas kolmantena yrittäjänä vetää komeasti kumuralla pallon väliin ja Penninkangas tuo Ankkurien voittojuoksun. Ottelu Ankkureille jaksoin 0-1 (2-2, 3-3, 0-1s)