Ankkurit lähti hakemaan kauden toista voittoaan Simon Kiristä ja tällä kerralla kotikentällä  Kitrolla. Ensimmäinen jakso oli Ankkurien hallintaa, mutta toisella jaksolla osat vaihtuivat.  Ankkurit supervuorossa parempi.

Ankkurit hallitsi ensimmäisen jakson alkua. Simo heräsi jakson loppupuolella.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa nähdään kaksi juoksua ja niistä vastaa Ankkurit. Simon Kiri ei aloittavalla vuorolla saa miestä kolmoselle. Ankkurit sen sijaan saa kärjestä palottoman ajotilanteen ja Martti Viitasalo sekä Juho Ihamäki onnistuu lyömään miehen kotiin. Juoksujen tuojina Elmeri Koivusalmi ja Nestori Yli-Sissala.

Ankkurien ulkopeli toimii loistavasti myös toisessa vuorossa ja Simo ei saa tilannetta rakennettua. Ankkurit onnistuu järjestämään kakkoskärjestä palottoman ajotilanteen. Ensimmäisenä lyöjänä Viitasalo ei onnistu saattelemaan miestä kotiin. Toisena lyömään tullut Juho Ihamäki onnistuu kuitenkin täydellisesti ja paukauttaa kolmoskopparin yli pallon ja kenttä rullaa. Jere Peltomäki,  Lauri Ihamäki ja Jami Lassila kiitää kotiin sekä Juho Itse kiertää kunnarin. Yli-Sissala lisää johtoa vielä yhdellä juoksulla tilanteeksi 7-0 ja tuojana tähän merkataan kunnarin juossut Juho Ihamäki.

Simo saa järjestettyä ensimmäisen kolmostilanteensa kolmannessa vuorossa ja onnistuu myös kerran juoksun teossa, kun jokeri Jussi Timosen polttolinjaan suunnattu painepallo saattelee Sami Ojalan kotiin.  Ankkurien Tuukka Etula päättää Simon sisävuoron maagisella heitolla kopparin tontilta kakkospesälle. Ankkurien sisävuoro ei tuota lisäjuoksuja. Viitasalo pääsee viimeisenä lyöjänä yrittämään miestä kotiin, mutta lyönnit kantaa laittomiksi.

Neljänteen vuoroon lähdetään Ankkurjohdossa 7-1 ja Simo aloittaa sen sisältä vahvasti. Ensimmäisenä lyöjänä Julius Veittikoski paukauttaa pallon kakkosluukusta maisemiin ja kiertää kunnarin.  Jatkotilanteissa Simo saa vielä kaksi juoksua Jussi Partasen lyödessä Veittikosken kotiin ja Jussi-Pekka Pellikan päästessä vapaataipaleen turvin kotipesään. Tämä ei Simolle riitä vaan jakso Ankkureille 7-4.

Toinen jakso Simon hallintaa.

Toisen jakson ensimmäisen aloittavalla vuorolla Ankkurien ulkopeli kangertelee ja suurin syy siihen on Simon lukkari Juuso Nousiainen, joka sekoittaa Ankkurien lyöntipeliä ja kolmostilannetta ei saada aikaan.  Simo sen sijaan onnistuu rakentelemaan tilannetta päälle ja siirtymään jopa kolmen juoksun johtoasemaan. Juoksujen lyöjinä kunnostautuu Eero-Matti Karppinen ja Juuso Nousiainen kahdesti.

Ankkurit järjestää toisessa vuorossa jakson ensimmäiset kolmostilanteet kakkoskärjestä. Juho Ihamäen, Jere Peltomäen ja Lauri Ihamäen yritykset ei kuitenkaan tuota tulosta. Ykköskärki vielä pääsee kuitenkin yrittämään tilanteen rakentelua. Elmeri Koivusalmi paiskaa pallon kakkostilanteessa  kakkosrajasta läpi ja Joona Peltokangas saa hölkätä kotiin Ankkurien jakson ensimmäisen juoksun.  Viimeisenä lyöjänä Tuukka Etula onnistuu kotiuttamaan Elmeri Koivusalmen komealla välilyönnillä ja Ankkurit pääsee uudelle lyöntikierrokselle.  Tilanne rakentuu vielä kerran päälle ja jälleen Etulalle, joka onnistuukin lyömään Ankkurit tasoihin kotiuttaessaan  pussarilla Joona Peltokankaan.  Simon Kiri onnistuu kampeamaan itsenä tasoittavalla vuorolla 3-4 johtoon. Juoksun lyöjänä kunnostautuu komealla kumuralla Karppinen ja juoksun tuojana Pekka Hepokangas.

Kolmannessa vuorossa Ankkurien kakkoskärki järjestää jälleen tilannetta ja onnistumia myös tulee. Martti Viitsalo kotiuttaa pussarilla Jere Peltomäen ja Juho Ihamäki komealla välilyönnillä velipoikansa Laurin. Ykköskärkikin pääsee vielä kahdesti yrittämään miestä kotiin, mutta Tuukka Etulan ja Pyry Alasen lyönneillä niukat palot kotiin. Simon Kiri siirtyy jälleen johtoon, kun onnistuvat tasoittavalla vuorolla jopa neljä kertaa loistavilla lyönneillä. Lyöjinä kunnostautuu  kahdesti Santeri Pulkkinen komealla takakentän läpilyönnillä sekä Juuso-Pekka Pellikka ja Joona Nousiainen.

Neljänteen vuoroon Ankkurit lähtee takaa-ajoon 5-8 tilanteessa. Kiri jää kuitenkin kovin lyhyeksi. Ankkurit saa kärjestä rakennettua Elmeri Koivusalmen läpärillä tilanteen päälle. Ainoana juoksun lyöjänä onnistuu kuitenkin vain Juho Ihamäki kotiuttaessa Joona Peltokankaan. Jakso Simolle 6-8.

Supervuoro Ankkurien nimiin!

Supervuoron aloittaa sisältä Ankkurit ja järjestää tilannetta päälle. Mikael Penninkangas yrittää ensimmäisenä miestä kotiin. Pennarin näpillä kuitenkin niukka palo kotipesän kynnykselle. Seuraava yrittäjä Lauri Ihamäki paukauttaa pallon väliin ja Antton Peltomäki kirmaa supervuoron ensimmäisen juoksun.  Martti Viitasalon vuoro on seuraavana tulla mailan varteen etutilanteessa ja paukauttaa pallon kolmospuolelta maisemiin. Pyry Alanen juoksee suoraan kakkospesältä tilanteeksi 2-0.  Jatkotilanteista ei enää juoksuja nähdä.  Simon Kiri saa mahdollisuutensa supervuorossa, mutta kotiutuslyönnit ontuu ja juoksuja ei nähdä. Voitto Ankkureille jaksoin 2-1 (7-4, 6-8, 2-0s)

OTTELUN TILASTOT

LEHDISTÖTILAISUUS