Alajärvi – Seinäjoki 1-2s (1-4, 8-2, s 0-1)

Ankkurit pesi täydellisesti kasvonsa vaatimattoman avausjakson jälkeen ja tuli toiselle jaksolle myrskytuulen lailla. Aivan loppuun bensa ei riittänyt sillä JymyJussit väänsi voiton supervuorossa. Ankkureiden Sami Mikkolanaho ja Rami Mäkinen olivat mailassa liekeissä.

I JAKSO

Seinäjoki rakensi kärjellä ajon, josta jokeri Jukka-Pekka Vainionpää laittoi pallon väliin. Jatkossa Tero Tyynelä iski pelivälineen 1-3 tilanteessa komeasti kakkospesän päältä maisemaan ja kunnarin ja yhden tavallisen jälkeen tilanne oli vieraille 3-0. Ankkurit ei saanut miestä kakkospesää pidemmälle ensimmäisessä sisävuorossaan.

Sami Mikkolanahon lyöntivire on löytymässä. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Toinen vuoropari meni molemmilta joukkueilta ilman kolmostilanteita. Eikä Seinäjoki kolmannessakaan vuorossa saanut miestä kakkospesälle. Alajärvi sai tasoittavallaan ensimmäisen kolmostilanteen, mutta siitä ei juoksua syntynyt. Viimeisessä vuorossa vieraat saivat rakennettua kotiutustilanteen, josta Vainionpää laittoi pallon jälleen väliin ja tilanne muuttui lukemiin 4-0. Ankkurien juoksu syntyi päätösvuorossa, kun Sami Mikkolanaho kotiutti viimeisenä lyöjänä Sasu Iivarisen.

II JAKSO

Ankkurit vaihtoi tauolla lyöntijärjestystä, kun Kari Kellokoski ja Nestori Yli-Sissala vaihtoivat paikkaa. Kotijoukkueen peli piristyikin, kun kärki teki tilanteen, josta Sami Mikkolanahon survaisu kimposi kolmospuolen nurmelle ja Viljo Sillanpää tuli kotiin. Samalla lyönnillä Nestori Yli-Sissala karkasi kotiin ja toi lukemiksi 2-0. Ankkurit painosti tiukasti ja seuranneesta ajosta jokeri Rami Mäkinen mälläsi pallon pusikkoon kunnarin ja kahden tavallisen arvoisesti. Näin Ankkurit karkasi 5-0 johtoo. Seinäjoki vastasi jatkuvalla ajolla, josta kotijoukkue napsi kuitenkin tarvittavat palot eikä kavennusta ensimmäisessä vuorossa syntynyt.

Rami Mäkinen oli väkevässä vireessä Seinäjokea vastaan, (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Toinen vuoro meni kotijoukkueelta nopeasti ohi vaihtotilannelyöntien painuttua kopeiksi. JymyJussien kavennusjuoksun esti Viljo Sillanpää, joka suolasi etenijän kolmospesälle ennen kuin kärkietenijä ehti kotiin. Kolmannessa vuorossa Sami Mikkolanaho laittoi pallon saumasta takakentälle ja Niko J Korhonen toi tilanteeksi 6-0. Tasoittavallaan J-P Vainionpää iski pallon jälleen väliin ja kavensi lukemiksi 6-1.

Viimeisessä vuorossa Sami Mikkolanaho iski pallon keskisaumasta takakentälle ja kotiin kiisi Viljo Sillanpää. Rami Mäkisen hyvä vire jatkui miehen kotiuttaessa Niko J Korhosen. Näin viimeisen tasoittavalle mentiin Ankkuri-johdossa 8-1. Seinäjoen kiri alkoi Miika Anttilan merkkaamattomalla välilyönnillä, mutta enempää ei nähty ja jakso Ankkureille juoksuin 8-2.

Supervuoro

Ankkurien lukkari Ville Väliaho aloitti Supervuoron tehokkaasti kärpäsellä, mutta Seinäjoki laittoi kuitenkin pesät täyteen J-P Vainionpäälle. Mies laittoi pallon väliin juoksun arvoisesti siirtäen joukkueensa johtoon Ankkurien tullessa sisään. Kotijoukkue laitto myös pesät täyteen, mutta tilanne kuivui merkkaamattoman kupperin mennessä kopiksi ja näin juoksuja ei nähty.