ALAJÄRVI – IMATRA 2-1s (2-1, 1-6, 3-1)

I JAKSO
Ottelun aloitti sisältä vierasjoukkue Imatran Pallo Veikot. Se ei kuitenkaan saanut etenijää ykköstä pidemmälle, sillä Valtteri Kleemola teki kaikki kolme paloa kakkospesälle. Ankkurit sen sijaan täytteli kärjellään kenttäpesät yhden palon ajolähdöksi, mutta tulosta ei syntynyt. Toisessa vuorossa Imatra sai sisäpelinsä parempaan jenkaan ja siirtyi Jere Dahlströmin keskipompulla 1-0 johtoon. Tasoittavallaan kotijoukkue rakensi ajon kakkoskärjellään, josta Sami Mikkolanaho iski kakkosaumasta kotiin Manu Haukkalan.

Kolmannen vuoron alussa vierasjoukkue Imatra kopitteli ensin kärjen esiin, mutta Alajärven ulkokenttä kesti paineen eikä lisäjuoksuja nähty. Kotijoukkueen vuoro sai räjähtävän lähdön, kun Aki Orava puhkaisi kolmosrajan massiivisella pompulla. Antti Pukkinen vei Oravan kolmoselle ja Kleemolan merkkaamattomalla Ankkurit siirtyi 2-1 johtoon. Imatra sai takaa-ajon käyntiin täyttämällä kenttäpesät kahden palon ajolähdöksi. Orava nappasi kuitenkin kiinni Dahlströmin pommin ja Alajärvi voitti avausjakson.

Antti Pukkinen rakensi Aki Oravan kanssa tilanteita kovilla prosenteilla. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

II JAKSO
Alajärvi aloitti toisen jakson sisävuorolla, mutta kakkostilannetta kummempaa ei saatu aikaiseksi. Imatra sai sen sijaan ukon luukkuun, kun hienon ottelun pelannut Mikka Matikka vaihteli jälleen tehokkaasti ja syntymäpäiväsankari Dahlström kotiutti Ville Lantiaisen. Ankkurien toinen sisävuoro alkoi kahdella nopealla palolla eikä se pystynyt tasoittamaan lukemia. IPV jatkoi hyviä otteitaan, kun Ville Liukku puhkaisi takakentän 1+1 tuloksella ja Imatra siirtyi 0-3 johtoon. Dahlström kaunisteli vielä lukemia ja kotijoukkue tuli kolmanteen vuoroon neljän juoksun takaa-ajossa.

Kleemola ja Mäkisen lyönneillä saatiin rakennettua yhden palon ajolähtö, mutta tulosta ei kahdesta yrityksestä huolimatta syntynyt. Tasoittavallaan Imatra löi lisää löylyä, kun Lantiainen löi kunnarin tyhjään kenttään. Pitkän sisävuoron jälkeen vieraat oli latoneet taululle 6-0 lukemat. Viimeisessä vuorossa Mikkolanaho kotiutti kärjeksi siirtyneen Haukkalan. 6-1 jäi myös jakson päätöslukemiksi.

Mikael Penninkankaan kunnari Supervuorossa nosti Ankkurit mukaan voittotaisteluun. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

SUPERVUORO
IPV aloitti Supervuoron sisältä ja Ville Liukun kolmosrajanäpillä Tommi Päivinen toi vieraille johtojuoksun. Ankkurien sisävuoro sai lentävän lähdön, kun Mikael Penninkangas kumautti pallon kopparin yli ja kiersi kunnarin. 1-1-tilanteessa Ankkurit täytti pesät ja Kleemolan puhkaistua takakentän Supervuoro päättyi kotijoukkueelle 3-1.

PALKITUT

I Valtteri Kleemola
II Aki Orava

TILASTOT

https://www.youtube.com/watch?v=yTpXBjcZ4kQ