”Nöyrästi mutta tosissaan!”

Erittäin hyvillä mielin lähden sorvin ääreen ja motivaatio on todella kova. On selvää, että haaste on iso sen tiedostin päätöstä tehdessäni. Hetkeäkään en kuitenkaan epäröinyt, kun tällainen mahdollisuus eteen tuli.

Matti Iivarisen jälkeen Ankkurien pelinjohtovastuu siirtyy siis Ismo Ankkurille. Karpaasi ei hypännyt laiturilta kuitenkaan tuntemattomaan veteen, sillä kuluneella kaudella hän vastasi joukkueen fysiikkavalmennuksesta. Lisäksi Ankkuri on myös pelannut sinikeltaisissa.

Tulevalla kaudella Ismo Ankkuri ottaa koko valmennusvastuun ja siirtyy kertaheitolla taustalta eturiviin. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Joukkueen kasaaminen on vielä kesken. Tällä hetkellä sopimuspelaajia ovat mm. Henri Heikkinen Valtteri Kleemola, Sami Mikkolanaho, Rami Mäkinen, Aki Orava, Antti Pukkinen, Viljo Sillanpää, Ville Väliaho ja Nestori Yli-Sissala. Ankkurilla on näpeissään koko paletti, sillä pelinjohton lisäksi hän hoitaa myös fysiikka- ja lajivalmennuksen.

Yhteistreenit pyörähtävät todennäköisesti käyntiin lokakuun lopulla. Tässä vaiheessa ihan tarkkaa päivää on vaikea sanoa, kun joukkue on hivenen keskeneräinen.

Tuo lajin, fysiikan ja pelinjohdon pyörittäminen on tietenkin työmäärällisesti kova pesti. Omia siviilipuolen töitä joudun vähentämään, eli enemmän ammattivalmennukseen tässä olen menossa. Koko paketti on minun hallussani ja sen takia pystyn paremmin säätelemään ja rytmittämään treenejä, niiden tehoja, ja kuormituksia yleensä. Tottakai minulla on apuvoimia, joilta saan sitten jeesiä tarpeen mukaan.

Haaste on iso ja opeteltavaan on varmasti paljon, mutta innoissani tartun siihen. Mottona voisi olla: ”Nöyrästi mutta tosissaan!”