SEINÄJOKI – ALAJÄRVI 2-0 (10-3, 5-3)

Ensimmäisellä jaksolla vaisut kotiutukset ja räpylävirheet koituivat osaltaan Ankkurien kohtaloksi ja kotijoukkue rallatteli selvään voittoon. Toisella jaksolla peli parani, mutta pisteisiin taistelu ei riittänyt.

Rami Mäkinen löi Seinäjoella 100% tehoilla. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

I Jakso

Seinäjoki aloitti sisältä ja rakensi heti kärjellään ajon. Ville Väliaho onnistui kuitenkin sotkemaan kotiutukset vaikeilla syötöillään. Jatkotilanteessa JymyJussit karkasi kuitenkin harhaheitolla juoksun johtoon. Ankkurit teki myös aloittavallaan tilannetta, mutta juoksujen teko oli jälleen liian vaikeaa. Toisessa vuorossa kotijoukkue jatkoi hyvää sisäpeliään. Tuomas Raunion tyhjän kentän kunnarin myötä Seinäjoki siirtyi 5-0 johtoon ja näytti menevän menojaan. Tasoittavalla Rami Mäkinen puhkaisi kakkosrajan ajotilanteessa, mutta pallon pysähtyessä aitaan juoksuja tuli vain kaksi. Ankkurit tuhri kuitenkin hyvän painostuksen turhiin paloihin kärjen takana.

Kotijoukkueen sisäpeli jatkui vahvana myös kolmannessa vuorossa ja kolmen kotiutuksen myötä tilanne oli jo 8-2. Alajärven paras pelihurmos katosi ja kolmas vuoro meni täysin penkin alle. Viimeisessä vuorossa Seinäjoki kaunisteli vielä lukemia ja Valtteri Kleemolan iskiessä Aki Oravan kotiin ensimmäinen jakso kirjattiin Seinäjoelle tylysti 10-3.

II Jakso

Ankkurien ensimmäinen vuoro starttasi hieman nihkeästi, mutta lyöntijärjestyksen loppupäällä saatiin ajo päälle ja Joonas Riihimäen erillisillä lyönneillä vieraat siirtyivät 0-2 johtoon. Tasoittavallaan Samu Sarre onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2. Toisessa vuorossa Ankkuri-kärki laittoi tilanteen päälle ja Sami Mikkolanaho löi pallon väliin ja Alajärvi siirtyi 1-3 johtoon. JymyJussien tasoittava oli tehokas ja Ville Viidan ja J-P Vainionpään lyöntien jälkeen vuoroa vaihdettiin tasalukemissa 3-3. Kolmannessa vuorossa vain JymyJussit teki juoksuja ja Ankkurit lähti viimeiseen sisävuoroon kahden juoksun takaa-ajossa 5-3. Ajo rakennettiin, mutta juoksuja ei nähty ja näin voitto Seinäjoelle.