Otteluraportti:

Alajärvi – Kempele 2-1s (8-7, 4-5, s6-1)

Kitron perjantai-illassa nähtiin hurjat juoksutalkoot joihin osallistuivat molemmat joukkueet sisällä ja vähän ulkonakin.  Kempeleen Jarmo Viittanen onnistui seitsemästi ja Alajärven virkaveljistä Sami Mikkolanaho kotiutti kuudesti ja tärkeitä pinnoja lyönyt Tuomas Tallbacka neljästi. Supervuorossa Ankkurit tyrmäsi Kirin heti kättelyssä. Jokerikaksikon ja Oravan lyöntivuorojen jälkeen taululla olivat jo 5-0 lukemat. Aki Orava piti Alajärveä mukana ottelussa monissa pahoissa paikoissa. Lyönti oli hyvin kepissä ja siitä kertoo 11 kärkkärin lisäksi 4 lyötyä. Petrus Puputin juoksu kulki ja tuotuja kirjattiin neljä kappaletta. Kari Kellokoski ja Henri Heikkinen keräsivät myös komeat kärkkärisaaliit.

8

Aki Orava oli hurjassa sisäpelivireessä Kempelettä vastaan. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

I JAKSO

Kempele aloitti ottelun sisältä, mutta syntyneestä ajolähdöstä ei juoksuja syntynyt. Ankkuren sisäpeliä söivät takapalot ja kotiutustilanne kuivui kasaan. Vierailijat siirtyivät toisessa jaksossa johtoon, kun Juhani Ojala puhkaisi etutilanteessa 3-rajan. Jatkoa seurasi jokeri Jarmo Viitasen kumuralla, joka tuotti kaksi juoksua ja Kempele siirtyi 3-0 johtoon. Kimmo Lukkari lisäsi löylyä laittamalla pallon väliin ja pitkän vuoron päätteeksi vieraat olivat karanneet jo neljän juoksun päähän. Kotijoukkue aloitti takaa-ajon Tuomas Tallbackan kakkossaumapuhkaisulla, kun kotiin pinkoi Kari Kellokoski.  Yhden palon ajoa asettui seuraavaksi purkamaan jokeripaidassa Sami Mikkolanaho, joka kajautti pallon 3-kopparin yli ja tyhjäsi kentän neljän juoksun arvoisesti ja siirsi Ankkurit hetkessä 5-4 johtoon. Petrus Puputin, Henri Heikkisen ja Aki Oravan toimesta johto kasvoi nopeasti lukemiin 8-4.

Kolmannessa vuorossa Kempeleen Onni Määtän pomppu karkasi auringon avulla pusikkoon ja mies kiersi kentän polttoheiton osuttua etenijää itseään. Viittanen laittoi vuorollaan jälleen pallon väliin ja kavensi lukemiksi jo 8-6 ja juoksun päähän Kirin toi Ojala välilyönnillään. Ankkurit ei onnistunut kolmannessa vuorossa juoksuja lisää lyömään ja viimeiseen vuoroon mentiin kutkuttavan jännittävässä tilanteessa.  Viimeisessä vuorossa Kempele sai viimeiselle lyöjälle kahden palon kolmostilanteen, mutta juoksua ei syntynyt.

II JAKSO

Sinikeltaiset aloittivat toisen jakson sisältä. Henri Heikkinen vei ensin kärjen kolmoselle ja roikotti sen jälkeen merkkaamattoman väliin Petrus Puputin edetessä. Toisen juoksun sivalsi keskisaumasta Mikkolanaho, jolle lyöty oli jo illan viides. Kempele laittoi välittömästi pesät täyteen ja Viittanen iski pallon jälleen väliin kaventaen tilanteeksi 1-2. Seuraava kupperi lähti Lukkarin mailasta ja tilanne oli tasan.

Toisessa vuorossa Ankkureiden sisävuoro näytti jo kuivuvan kasaan, kunnes Tallbacka pisti pallon kakkostilanteessa kakkospuolelta maisemaan ja Rami Mäkinen toi johtojuoksun. Kiri kiri tasoihin Viittasen viidennellä lyödyllä. Kolmannessa vuorossa Kempele tuli sisälle tasatilanteessa, mutta Viittanen laittoi taas palloa väliin  kahden juoksun arvoisesti. Ankkurien takaa-ajo jäi torsoksi, sillä kakkoskärjen rakentamasta ajosta vain Tallbacka onnistui kotiuttamaan Viljo Sillanpään ja jakso päättyi Kempeleen 5-4 voittoon.

Supervuoro

Alajärvi aloitti sisältä ja jokerikaksiskko Tallbacka-Mikkolanaho laittoi palloa saumaan ja Ankkurit siirtyi 2-0 johtoon. Välillä kenttä tyhjättiin ja viimeisenä lyöjänä takatilanteessa Aki Orava iski ensin kakkosopussista luvuiksi 3-0. Tämän jälkeen Orava pamautti takaa keskeltä läpi 1+1 ja tilanne oli hetkessä muuttunut lukuihin 5-0. Tuplajuoksun Orava toi Mäkisen iskulla. Kempele tuli omalle sisävuorolleen kuuden juoksun takaa-ajoasemassa. Yhden juoksun se saikin vapaataipaleella ja näin Ankkurit nappasi kauden avauskotivoiton.

Tilastot

Palkitut

I Sami Mikkolanaho

II Aki Orava

Kuvagallerian kuvat: K-Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”40″]