Runkosarjan loppu häämöttää! Nestori Yli-Sissala ennakoi tässä artikkelissa tulevia kamppailuja!

Ykköspesiksen runkosarja on kääntynyt loppusuoralle ja allakat osoittavat elokuuta. Ankkureilla on jäljellä neljä ottelua, joista kolme pelataan vieraissa loppuviikon aikana. Keskiviikkona suunnataan naapuriin ja kohdataan APV neljännen kerran tälle kesää. Viikonloppuna matkataan Etelään ja pisteistä mitellään Kouvolassa sekä Haminassa.

APV ja Ankkurit ovat tarjonneet tasaisia kamppailuja kesän aikana. Kaksi ensimmäistä ottelua etenivät vähintään supervuoroon ja voitot tasattiin. Viikko sitten Kitrolla Ankkurit voittivat puhtaasti, mutta toinen jakso oli todella tiukka. Odotettavissa on taas kova vääntö Montulla, sillä Alavus tarvitsee kipeästi pisteitä parantaakseen asemiaan sarjan tyvessä. Alavuden Miika Anttila on joukkueensa tärkein pelaaja ja Ankkurit yrittävät iskeä siihen, ettei Anttilan edessä olisi ruokaa. Ahtaat olosuhteet ja viileähkö sää enteilevät vähäjuoksuista ottelua, joten vähäisistä paikoista on onnistuttava.

Kova pelitahti huipentuu viikonloppuna Kymenlaaksoon, jossa Ankkurit kohtaavat kaksi sarjan kärkijoukkuetta. Kouvolan nuori joukkue on esiintynyt pirteästi ja pelaa railakasta sisäpeliä. Otteita on leimannut hieman epätasaisuus, mutta parhaimmillaan joukkue on erittäin iskukykyinen. Lukkarilupaus Elias Pitkänen sekä Ankkurilaisille tuttu Atte Brandt ovat olleet joukkueen parhaimmistoa. Kouvola ei voi osallistua ylempiin pudotuspeleihin, mutta se haluaa varmasti tehdä kiusaa loppuun saakka etenkin niille joukkueille, jotka pudotuspelipaikasta kamppailevat. Ankkurit voittivat tiukan ottelun Kitrolla alkukesästä, mutta paremmin on pelattava, jos betonikaupungista pisteitä halajaa.

Sunnuntaina pelataan runkosarjan viimeinen vierasottelu Haminassa. Haminan joukkue on tasainen ja se on pelannut kesän läpi laajalla miehistöllä. Juhannuksen tienoilla joukkueeseen liittyi Toni Laakso, joka on viime kausina kuulunut Superpesiksen kärkinimiin Sotkamossa ja Kouvolassa. Laakso on ollut ehdottoman tärkeä Haminalle etenkin sisäpelissä, jossa miehen kotiutustehot ovat olleet äärimmäisen kovat. Tasaisessa kärkitaistossa ottelun merkitys on suuri ja haaste Ankkureille kova. Toukokuun lopussa Kitrolla Ankkurit olivat selvästi parempia, mutta luvassa on varmasti kova taistelu voitosta.

Runkosarjan huipennus on edessä, joten kannattaa viimeistään nyt hypätä jousill