Nestori Yli-Sissalan otteluennakko. Ankkurit vs. Loimaan Palloilijat keskiviikkona 22. kesäkuuta kello 18.

Nestori Yli-Sissala laati otteluennakon huomiseen matsiin Loimaata vastaan. (kuva: Jani Vuorela)

Loimaan Palloilijat on ollut viheliäinen vastustaja Ankkureille nykyisen Ykköspesistaipaleen aikana. Joukkueet ovat kohdanneet kahden edellisen ja nykyisen kesän pelit yhteen laskettuna viisi kertaa. Ankkurit ovat onnistuneet voittamaan otteluista vain yhden, Kitrolla kesällä 2020 pelatun, aina kotiutuskisaan asti venyneen kamppailun.

Muutama viikko sitten Loimaalla peli oli todella tasainen, mutta kääntyi lopulta juoksun erolla Palloilijoille. Ankkureilla oli miltei tupla määrä kolmostilanteita, mutta kotiuttaminen yskähteli. Kauden aikaisempia otteita tarkastellessa käy ilmi, että molemmat joukkueet pelaavat hyvää ulkopeliä. Ankkurit ovat päästäneet sarjassa toiseksi vähiten juoksuja, Palloilijat kolmanneksi vähiten. Joukkueiden akilleen kantapäät löytyvät sisäpelistä, jossa molempien joukkueiden tehot ovat jääneet piippuun. Ankkurit ovat pystyneet tekemään enemmän tilanteita, mutta sitä ei olla vielä saatu jalostettua juoksuiksi tarpeeksi laadukkaasti. Loimaalaisten osalta peli on töksähdellyt
tilanteiden teossa.

Odotettavissa on tasainen peli, jossa yksittäisen juoksun merkitys on taatusti suuri. Molemmat joukkueet nojaavat vahvaan lukkaripeliin ja tiiviiseen ulkokenttään, joten juoksuilla tuskin mässäillään. Vierailijoiden lukkari Elmeri Iivonen valittiin poikien Itä-Länteen ja Ankkureilla on heittää lautaselle kaksi mainiota syöttäjää, jotka molemmat ovat osoittaneet taitonsa alkukauden aikana. Puolustuspeli molemmilla tullee kestämään, joten voiton avaimia etsitään sisäpelin kautta. hyökkäävät kiilaan tasaisten pelien saattelemana. Ankkurit ovat  ottaneet kolme kahden pisteen voittoa peräkkäin, kun taas Loimaalla on takanaan kaksi tiukkaa tappiota.

Asetelmat ovat kutkuttavat, joten kannattaa tulla paikalle katsomaan, kumpi joukkue lähtee juhannustauolle suuremman pistesaaliin kanssa.

-Nestori Yli-Sissala-