Alajärvi – Hyvinkää ti 7.7. klo 18.00

Tiistain kierroksella kohtaavat Kitron stadionilla Alajärven Ankkurit ja Hyvinkään Tahko. Kyseessä on joukkueiden toinen keskinäinen vääntö. Ensimmäisessä ottelussa Ankkurit oli parempi luvin 2–1. Tahko näyttää olevan nousukiidossa tahmeahkon alkukauden jälkeen. Siitä osoituksena kaksi voittoa ja neljä pistettä kolmesta viimeisestä ottelusta. Pinnat Hyvinkää nappasi Raahesta ja Kouvolasta. Tappio tuli Jyväskylää vastaan. Ankkureiden saldo samalta ajalta on samanlainen; kaksi voittoa ja yksi tappio. Voitot Alajärvi vei Vimpelistä ja Kiteestä ja tappion se kärsi niin ikään Jyväskylää vastaan. Pisteitä sinikeltaiset onnistuivat hankkimaan Tahkolaisia enemmän eli kuusi kappaletta.

Petrus Puputti liekehti Kitee-ottelussa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Petrus Puputti liekehti Kitee-ottelussa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Ankkurien kärki Petrus Puputti-Jere Saukko-Aki Orava pelaa hienoa kautta. Siitä osoituksena esim. Oravan 101 kärkkäriä. Kärkikolmikko pystyy tarjoamaan pääkotiuttajille mukavasti tilanteita. Eivätkä Sami Mikkolanaho ja Sasu Iivarinen ole jättäneet tilaisuuksia hyödyntämättä. Ulkopelin osalta Ankkurit on Hyvinkäätä edellä. Tilastojen valossa Ankkureilla räpylä on kestänyt Hyvinkäätä selvästi paremmin.

Aki Orava on joukkueen tukiranka sekä sisällä että ulkona. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Aki Orava on joukkueen tukiranka sekä sisällä että ulkona. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Tahkon voimamiehet ovat lukkari Juha Puhtimäki ja kakkospuolen mailataituri Juha Korhonen. Tukea kotiutuspuolelle tarjoaa Marko Pelkonen ja jokeripaidassa Timo Rantatorikka. Etenemispuolella ei kannata unohtaa Lauri Vierimaata, joka on tuonut jo 24 juoksua. Vaikka Tahkon alkukausi on ollut Tahkolle ja sen pelinjohtajalle Sami Sirviölle pettymys, on joukkueessa paljon potentiaalia, eikä kovalyöntistä ryhmää ei kannata aliarvioida. Tämä mielenkiintoinen ja ennen kaikkea molemmille joukkueille todella tärkeä ottelu pelataan tiistaina 7.7. klo 18.00 Kitrolla.

 

Tilastovertailu

Lyödyt

Alajärvi
Sami Mikkolanaho 46
Sasu Iivarinen 21
Janne Kivipelto 9

Hyvinkää
Juha Korhonen 19
Timo Rantatorikka 19
Marko Pelkonen 18

Tuodut

Alajärvi
Petrus Puputti 25
Jere Saukko 23
Aki Orava 17

Hyvinkää
Lauri Vierimaa 24
Riku Hokkanen 16
Juha Puhtimäki 14

Kärkilyönnit

Alajärvi
Aki Orava 101
Petrus Puputti 85
Jere Saukko 84

Hyvinkää
Juha Puhtimäki 99
Juha Korhonen 85
Lauri Vierimaa 68