Ensimmäisessä kotikohtaamisessa Ankkurit oli parempi. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Ensimmäisessä kotikohtaamisessa Ankkurit oli parempi. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Sunnuntaina vieraana KaMa – onko Pulkkisen pomppu ruudussa?

Ankkurit on kolmesta viimeisestä ottelusta napannut kuusi pistettä. Voitot se on napannut Koskenkorvalta ja Jyväskylältä ja tappio tuli viime viikolla Joensuussa. Pisteitä Alajärvellä on 35  ja joukkkue on sarjassa 24 pelatun ottelun jälkeen sijalla viisi. Kankaanpään Maila on kärsinyt tappiot kolmessa viimeisessä ottelussaan, kun vastassa ovat olleet Raahe, Seinäjoki ja Kitee. Pisteitä Mailalla on 14 ja sillä irtoaa 23 pelatun ottelun jälkeen sarjassa 11. sija.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Kotonaan molemmat voittivat ottelunsa 2-1 ja ovat toisilleen hyvin tutut, sillä viime kaudella ne pelasivat seitsemän keskinäistä peliä.

Kankaanpään suurin ongelma viimeisissä otteluissa on ollut pieni tilannemäärä. 19 kolmostilannetta kolmeen otteluun on todella vähän. Ankkureilla vastaava lukema on 44. Kankaanpään kärki Lauri Kaartokallio on silti mennyt kentälle kovilla tehoilla. Jokeri Petteri Kortelainen on joukkueen paras kotiuttaja ja Henri Pulkkinen on kerännyt pitkästi toista sataa kärkilyöntiä.

Ankkureiden peli loksahti uuteen asentoon Juha-Matti Jaatisen ja Kari Kellokosken palattua kokoonpanoon. Kärki tekee tilannetta ja joukkue on esittänyt railakasta lyöntipeliä Sami Mikkolanahon johdolla. Hyvää taustatukea kotiutuspuolelle viiimeisissä kolmessa ottelussa on löytynyt esimerkiksi Janne Kivipellon (5), Sasu Iivarisen (4) kotiutuksista. Etenijäpuolella Jere Saukko ja Petrus Puputti ovat tuoneet yhteensä jo yli 60 jouksua.

Kotijoukkue on pitkästä aikaa selkeä ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä. Mielenkiintoista on nähdä miten Ankkurit käsittelee joukkueelle uuden tilanteen. Aiemmat pelit ovat olleet todella tasaisia ja pisteitä tarvitsevat molemmat joukkueet. Kumpi niitä saa selviää sunnuntaina klo 17.00 alkaen Kitrolla.