Lauantaina pesisspektaakkeli

Lauantaina tarjolla makeaa mahan täydeltä, kun ensin klo 13.30 alkaen ratkotaan pesäpallon pituuslyönnin ensimmäiset viralliset maailmanmestarit. Tämän jälkeen miesten Superpesisottelu Alajärvi – Kitee  klo 15.00.

Alajärvi ja Kitee kohtasivat toukokuussa Rantakentällä ja kotijoukkue Kiteen Pallo otti ottelusta täydet kolme pistettä vaikka tilastojen valossa Ankkurit ottelua hallitsikin. KiPa:n kotiutustehot olivat vain tuolloin paremmat.

Petrus ja Aki olivat Kiteellä 100% miehiä. Kuvat: K-Media/Jukka Ketonen.
Petrus ja Aki olivat Kiteellä 100% miehiä. Kuvat: K-Media/Jukka Ketonen.

 

Kiteen joukkue on muuttunut viime kaudesta melko paljon. Suurin muutos lienee ollut Toni Laakson siirtyminen syöttölautasen äärestä jokeripaitaan. Lukkarointivastuun on ottanut Sotkamosta Kiteelle siirtynyt Joni Tervo. Laaksolle muutos jokeripaitaan on sopinut hienosti. Siitä kertovat mukavat tilastolukemat niin lyödyissä, tuoduissa kuin kärkilyönneissäkin. Myös sisäpelitehoja joukkueesta hävisi Saku Kapasen, Mika Laukkasen ja Jukka Latvalan vaihdettua maisemaa.

Sami Partanen ja Janne Kivipelto. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Sami Partanen ja Janne Kivipelto. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

 

Kiteen kärki Ville Posti on jatkanut tällakin kaudella hyviä esityksiään, joista palkintona oli myös arvo-otteluedustus. KiPa:n pelin sielu on kuitenkin Sami Partanen. Hänen roolinsa niin etukentällä kuin vaihtajankin on joukkueelle korvaamaton. Lisäki Partanen kertoili keväällä, että on jostain syystä aina onnistunut hyvin juuri Alajärveä vastaan.
Ankkurit on kohdannut kolmessa viimeisessä ottelussaan kahdesti Vimpelin ja kerran Jyväskylän. Näistä otteluista on kairattu kolme pistettä. Kitee on kohdannut viimeisissä kamppailuissaan Hyvinkään, Raahen ja Joensuun ja kerännyt komeasti kuusi pistettä. Torstain kierroksella molemmat joukkueet kohtasivat siis kärkijoukkueita. Kitee ei pystynyt Mehtimäellä kampittamaan JoMa:a, mutta Alajärvi haki kovat pisteet Saarikentältä voittamalla Vimpelin.

Tule ja näe kestääkö Hyvinkään Tahkon Antti Laurilan 32 vuotta vanha ennätys (145 m) nykymörssärien iskut!

Yleisen sarjan finaalit alkavat klo 13.30 ja ottelu välittömästi niiden jälkeen klo 15.00.

Kannattaa siis tulla ajoissa paikalle ja nauttia toden teolla pesisviihteestä!

 

Otteluisäntä
op_200x70

 

TILASTOVERTAILU

LYÖDYT

Alajärvi
Sami Mikkolanaho
Sasu Iivarinen
Janne Kivipelto ja Kari Kellokoski

Kitee
Toni Laakso
Joni Tervo
Sami Partanen

TUODUT

Alajärvi
Jere Saukko
Petrus Puputti
Aki Orava

Kitee
Ville Posti
Toni Laakso
Jere Vikström

KÄRKILYÖNNIT

Alajärvi
Aki Orava
Jere Saukko
Petrus Puputti

Kitee
Toni Laakso
Sami Partanen
Ville Posti