Playoffs-tunnelmaa 20 vuoden tauon jälkeen.

Alajärven Ankkurit eteni monien yllätykseksi puolivälieriin. Yksimielisesti sarjajumboksi ennakolta rankattu joukkue kuitenkin yllätti kaikki asiantuntijat ennakkoluulottomalla pelillään  sijoittuen runkosarjassa kuudenneksi. Edellisen kerran pudotuspelejä on Alajärvellä nähty kaudella 1995, joten hyvällä syyllä voidaan puhua historiallisesta hetkestä.

Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Ankkurit lähtee ottelusarjaan todella selkeänä haastajana, sillä vastaansa se saa, jääkauden mittaisessa mitaliputkessa hiihtelevän, Sotkamon Jymyn. Vaikka Alajärvi on selkeä altavastaaja on myös sanottava, ettei Jymynkään kausi ole tähän asti sujunut aivan suunnitellulla tavalla. Peli on kainuulaisillakin yskähdellyt ja sunnuntaina Vimpeli kurmootti vieraitaan huolella. Myös Ankkurien kenraali oli heikko merkityksettömässä ottelussa Kankaanpäätä vastaan.

Loppupeleissä ei enää pisteitä lasketa vaan pelataan pelkästään voitosta. Tällaisissa peleissä astuu usein esiin kokemus. Sotkamon joukkueella on pudotuspelikokemusta lähes 1000 ottelun verran. Ankkureista pleijari-fiilistä ovat haistelleen vain Aki Orava ja Juha-Matti Jaatinen. Pallo on kuitenkin pyöreä (tai muhkurainen) ja peli edelleen pesäpalloa. Mitään valtaisaa mullistusta pelin lainalaisuuksissa tuskin tullaan näkemään. Pienet asiat ratkaisevat ynnä muuta pleijarijargonia, jota tähän ei nyt lähdetä kirjoittamaan.

Näistä asetelmista lähdetään kohti tiistain ensimmäistä kohtaamista Sotkamossa. Tuttuun tapaan ottelut alkavat arkena jo klo 17.30. Kitrolla pelataan sitten torstaina puoli kuusi.

 

PUOLIVÄLIERÄPARIT

Vimpeli-Raahe
Joensuu-Hyvinkää
Sotkamo-Alajärvi
Jyväskylä-Kouvola

Ottelupäivät

Ti 18.8.
Sotkamo-Alajärvi 17.30

To 20.8.
Alajärvi-Sotkamo 17.30

La 22.8.
Sotkamo-Alajärvi 15.00

Su 23.8.
Alajärvi – Sotkamo 17.00 Tarvittaessa

Ti 25.8
Sotkamo-Alajärvi 17.30 Tarvittaessa