Ja nokka kohti Mehtimäkeä

Joensuun Maila isännöi torstain kierroksella Alajärven Ankkureita Mehtimäen pesispyhätössä. Joensuu johtaa miesten Superpesistä ja on kesäkuun puolivälin jälkeen ollut huimassa vireessä. Se on kaatanut esimerkiksi kaksi kertaa Vimpelin ja kerran Sotkamon. Ainoa tappio pitkiin aikoihin tuli Jyväskylässä viime viikolla.

Ankkurit on hilannut itseään pikkuhiljaa ylöspäin ja on tällä hetkellä sarjavitonen. Viime viikolla saldona viisi sarjapistettä kahdesta voitokkaasta ja yhdestä tappiollisesta ottelusta. Tosin pitää muistaa, että Alajärvi on pelannut muita jokkueita enemmän. Toukokuussa JoMa vieraili Kitrolla ja silloin Ankkurit oli parempi Supervuorossa.

Toukokuussa joukkueet kamppailivat komeassa auringopaisteessa Kitrolla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Toukokuussa joukkueet kamppailivat komeassa auringopaisteessa Kitrolla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Sami Joukaisen poissaolo ei joensuulaisten otteisiin ole ainakaan sarjataulukon perusteella vaikuttanut. Juha Niemi on lyöjätilastossa kolmantena ja Aleksi Rautiainen on numerolla lyövistä vaarallisin ja tehokkain kotiuttaja. Myös Tommi Päivisen nimi kannattaa laittaa muistiin. Ankkurien mörssäriosastoa johtaa luonnollisesti lyöjätilaston kahdeksas Sami Mikkolanaho. Sasu Iivarinen on ollut vahva kotiutuksissa. Ja sunnuntaina Joni Matintupa iski jokeripaidassa komeita juoksuja.

Pelkillä lyöjillä ei Joemsuu piikkipaikkaa ole lunastantut. Kärki Itävalo-Jussila-Kemppainen on valtakunnan eliittiä ja jokeripaidassa loukkaantumisten jälkeen pelikuntoa hakeva Lauri Kivinen säestää tehokkaasti. Ankkurien sisäpeli on ollut nihkeää viime otteluissa. Suuri syy tähän on ollut Kari Kellokosken puuttuminen kokoonpanosta. Toisaalta kakkoskärki on saanut lisää vastuuta ja myös kantanut sen. Onkin mielenkiintoista nähdä miten sinikeltaiset pärjäävät Joensuun lukkari Mika Väisäsen syöttöjen kanssa. Ankkurien lukkarin Janne Kivipellon johdolla alajärveläisten ulkopeli on ollut tiivistä ja sama jatkunee myös Mehtimäellä.

Ottelun on kuunneltavissa Ankkuriradiosta to klo 17.45 alkaen.