Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti ja Kouvola on vienyt voiton molemmilla kerroilla. Kotonaan toukokuussa Kopla hallitsi tapahtumia, mutta Kitrolla peli oli pyöreämpi. Kopla kuitenkin otti voiton Supervuorossa. Kuntopuntari näyttää Kouvolan osalta voittoja Jyväskylästä ja Alajärvestä ja tappiota Kiteelle. Ankkureiden vastaava saldo on tappio Koplalle ja voitot Hyvinkäästä ja Kankaanpäästä. Näiden saldojen perusteella voisi odottaa tiukkaa kamppailua.

Kouvolassakin on luvassa tiukkoja pesäkilpoja. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen
Kouvolassakin on luvassa tiukkoja pesäkilpoja. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Kouvola on kivikovalla kotikentällän vahva tekijä ja peli on kulkenut vieraissakin. Osoituksena tällä hetkellä sarjan neljäs sija 22 pisteellä. Ankkurit on sarjassa seitsemäntejä tasapisteissä kuudetta sijaa hallussaan pitävän Kiteen Pallon kanssa. Sarja on niin tasainen sijasta kuusi eteenpäin, että voitto tai tappio voi heilauttaa sijoitusta muutaman pykälän suuntaan tai toiseen. Koplan jokeri Ossi Meriläinen on ollut, Kitee-ottelua lukuun ottamatta, vahvassa vireessä viime otteluissa. Koplan pääkotiuttaja on jälleen paljon vartijana ja niin on myös Ankkureiden jokeri Sami Mikkolanaho. Toinen pelaaja, joka Ankkurien on syytä ottaa kunnolla pihteihin on Kouvolan lukkari Joni Rytkönen. Nuorukainen on noussut tällä kaudella uudelle levelille. Eikä Rytkösen osaaminen rajoitu pelkkään ulkopeliin, sillä hän on tärkeässä vaihtajan roolissa myös sisällä. Taktinen osaaminen on joukkueella myös vahvoissa kantimissa Eero Pitkäsen palattua viuhkaan.

Ankkurien kokoonpano on pysynyt viime ottelut samana eikä loukkaantuneita, Chakke Katajamäkeä lukuun ottamatta, ole. Kouvolan Matias Rinta-aho ei viikonloppuna pelannut ja miehen pelikunto on kysymysmerkki tiistainakin.

Ankkureilla on viimeisissä kamppailuissa ollut ajoittain tuskaa etutilanteiden purkamisessa. Jos tuo osa-alue saadaan kuntoon, on Kouvolassa mahdollista kamppailla voitosta. Ankkuriradion suora lähetys alkaa tiistaina klo 17.45.

 

Tilastovertailu

Lyödyt

Tuodut

Kärkilyönnit

ALAJÄRVI
Sami Mikkolanaho 34
Sasu Iivarinen 12
Janne Kivipelto ja Kari Kellokoski 7

KOUVOLA
Osso Meriläinen 36
Sasu Toikka 16
Matias Rinta-aho 14

ALAJÄRVI
Petrus Puputti 18
Jere Saukko 15
Aki Orava 12

KOUVOLA
Tommi Mäentausta 18
Matti Latvala 12
Matti Saukko 11

ALAJÄRVI
Aki Orava 71
Jere Saukko 61
Petrus Puputti 60

KOUVOLA
Anssi Lammila 59
Tommi Mäentausta 55
Juho Hacklin 53